DISTRIBUIȚI

La Chișcăreni s-a desfășurat tradiționala sărbătoare Festivalul plăcintelor și sarmalelor, ediția a X-ea. Festivalul a avut un context mai restrâns, dat fiind faptul că suntem nevoiți să fim mai izolați, apăsați de pericolul COVID-19, restricțiilor contra pandemiei de coronavirus.
Noi, membrii Consiliului Asociației femeilor nu ne–am dați bătuți. ONG-ul „Chișcăreanca” a continuat tradiția festivalului. A fost o sărbătoare de suflet și pentru suflet. Organizarea evenimentului a fost susținută și sprijinită de primarul Ion Cioina, dar și de agenți economici din teritoriu ca Iulian Piatcovschi.
De fiecare dată prin prisma acestui festival sunt promovate și tradițiile populare, inclusiv lucrările meșterilor populari. În acest sens farmecul sărbătorii îl dăruiesc și îl mențin prin lucrările meșterite cu talent meșterii populari ca: Georgeta Morari, Lidia Paladi, Raisa Bejenari, Maria Rotaru.
După Festivalul plăcintelor și sarmalelor ne-am implicat și în organizarea sărbătorii „ Toamna de aur”. Sunt momente care ne aduc satisfacție, ne fac să ne simțim că trăim și ne bucurăm de viață, inclusiv și în condițiile pandemiei , respectând restricțiile în totalitate. Conformându-ne acestor timpuri restricționate, învățăm a trăi și cu coronavirusul. Viața frumoasă, tradițiile care le respectăm și le promovăm îl predomină și credem că așa este bine.
Vera Plăcintă, președinta Asociației femeilor „Chișcăreanca”