DISTRIBUIȚI

Prin concentrarea trupelor militare în câteva zone de la hotarul cu Ucraina, Rusia încearcă să intimideze și să amenințe Kievul cu noi separatisme teritoriale, este de părere comentatorul Ion Tăbârță.

În acest mod, Moscova vrea să transmită un mesaj Statelor Unite și Uniunii Europene că Ucraina este în sfera sa de influență și că orice apropiere a Occidentului de această țară va avea consecințe însoțite de reacții dure din partea Rusiei, a declarat analistul în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.
„Federația Rusă vrea să transmită Statelor Unite că orice susținere mai consistentă Kievului și creștere a influenței americane în regiune poate avea urmări grave și că de fapt nu ține cont de aceste apropieri care au loc între Ucraina și SUA. Totodată, Moscova transmite un mesaj Germaniei și Franței că toată Europa ar avea de suferit și că securitatea în Europa este pusă sub semnul îndoielii. Prin acest acțiuni, care par a fi mai mult de intimidare, Moscova vrea să atenționeze că Ucraina este zona ei de influență și că orice apropiere sub orice formă dintre Kiev și Occident va avea consecințe grave, urmate de reacții dure din partea Federației Ruse”.

Continuarea citiți în n.17 din 23 aprilie 2021