DISTRIBUIȚI

Zilele acestea s-a mai stins o stea din orașul Sângerei, pre numele său pământesc NINA POPOV. A căzut ca o floare de crizantemă, plecând spre Lumea Eternității, lăsându-ne doar amintirea și rodul unor fapte frumoase, bune, înălțătoare…
Regretata NINA POPOV și-a legat destinul de cifre, contabilitate, Inspectoratul Fiscal de Stat Sângerei, Bălți… A urcat toate treptele carierei profesionale, de la contabilă, inspector fiscal, șefă de secție, șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat Sângerei. Cunoștințele și experiența acumulată pe parcursul anilor s-au materializat în prețioase lucrări fiscale, cu impact benefic asupra procesului acumulărilor la bugetele locale, naționale.
Cu bună îngăduință și înțelegere, a îmbunătățit condițiile de activitate a colegilor. Talentată și experimentată în meserie a îndrumat multe generații de tineri, cărora le-a fost o sursă sigură de cunoștințe teoretice profunde și bogată experiență profesională, un exemplu de omenie și dăruire profesiei.
Ne-a fost alături la bine și la greu, a pus întotdeauna cuvântul și umărul când cineva dintre noi avea nevoie…
Rămânem triști și îndurerați că nu i-am putut oferi mai mult, că nu am putut riposta nemiloasei morți care a luat-o atât de devreme, frumoasă și puternică…
A trecut prin toate vămile vieții cu capul sus, păstrându-și în toate verticalitatea.
Suntem alături de membrii familiei îndurerate, împărțind cu ei amarul pierderii… Ne-a părăsit cea care ne sprijinea mereu.
Noi, foștii colegi, îi vom păstra amintirea așa cum am cunoscut-o: iubitoare de viață, combativă, optimistă, o profesionistă cu vocație, suntem obligați să-i cinstim memoria. Exprimăm sincere condoleanțe copiilor, nepoților, rudelor. Dumnezeu să le dea sănătate și să-i întărească în toate.
Dumnezeu să-i dea fostei noastre colege și șefe NINA POPOV, odihnă veșnică în Împărăția Sa.
Cu compasiune și regrete, colectivul Inspectoratului Fiscal de Stat Sângerei

Recent, pe aleia centrală din cimitirul orașului Sângerei a mai apărut o cruce ordinară, sub care odihnește NINA POPOV. Cu inima plină de durere am aflat vestea tristă privind trecerea ei în lumea celor drepți la nici 63 de ani împliniți. A plecat la un Spital Clinic din municipiul Chișinău pentru o intervenție chirurgicală. A suportat cu brio intervenția, ca să aflăm mai târziu, ca un trăsnet, că firul vieții ei s-a curmat.
Vocația, abilitățile și capacitățile ei, cumsecădenia și bunăvoința, multiplele ei calități omenești i-au adus respectul general, dragostea și stima tuturor agenților economici, contabililor din raion și nu numai, tuturor oamenilor de bună credință. Prietenă adevărată, familistă devotată, femeie de excepție, NINA POPOV, va rămâne să trăiască în inimile noastre veșnic, prim zâmbetul ei enigmatic, atitudinea prietenoasă și părintească față de toți cei din preajmă.
Astăzi, plâng colegii, plâng agenții economici, astăzi plânge un raion, o țară. Astăzi plâng copiii, nepoții, rudele, plângem toți cei care am cunoscut-o. Memoria ei promitem s-o purtăm peste ani.
Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, vecinilor și ne rugăm Bunului Dumnezeu s-o odihnească în pace și în liniște.
Profund îndurerați: prietenii

Cu disperare, durere, tristețe și lacrimi am primit vestea că NINA POPOV atât de repede a pornit pe drumul neîntoarcerii, drum ce duce în lumea celor drepți.
Regretata NINA POPOV, ea Mamă, Bunică și Femeie, fostă șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat, a plecat atât de devreme să-și ocupe locul printre astre, lăsând în sufletele familiei, ale colegilor de breaslă, ale vecinilor și prietenilor un mare și imens gol, o nealinată durere.
A plecat dintre noi o regretată și distinsă Doamnă care a luptat cu sufletul, cu inima, pentru îmbunătățirea economiei raionului, țării. A salutat în permanență inițiativele frumoase. Am avut cu ea o colaborare frumoasă.
Rămâne a fi un etalon pentru cei care au cunoscut-o, un model de rară, aleasă cumsecădenie, o profesionistă înveterată, o mamă grijulie, care a ars ca o torță pentru fiica Mariana și feciorul Andrei, copii frumoși și bine educați, precum frumoasă a fost cea care s-a îndreptat spre Ceruri.
NINA POPOV se odihnește alături de soțul ei VALERIU.
În aceste clipe de nemărginită durere, exprimăm sincere condoleanțe și suntem alături de familia îndurerată, rude, colegi, prieteni.
Dumnezeu s-o odihnească în pace și s-o primească în lumea celor drepți.
Echipa ziarului „Ecoul nostru”