DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

   Ziua Mondiala a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta „Femeile și diabetul zaharat”, Centrul de Sănătate Publică Sângerei(CSPS) în colaborare cu CMF, CS, CSPT „Viitorul”, inițiază în perioada 11-14 noiembrie o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.
La 12 noiembrie curent, în incinta ÎI „Ana Iurcu” – Hermes, de la orele 900-1200, se va aprecia gratuit, glicemia la toţi doritorii, iar voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „ Viitorul” vor răspândi pleante informative despre diabetul zaharat.
La 14 noiembrie 2017, toţi doritorii de a se informa în problema „Femeile și diabetul zaharat” sunt invitaţi la dialog cu instituțiile și organizațiile raionale implicate în tratarea și prevenția diabetului, cu scopul de a analiza problemele, pentru a găsi şi totodată și posibile soluții.
Și în acest an, ne propunem: *Să încurajăm femeile să adopte un stil de viață sănătos. *Să informăm femeile în ceea ce privește factorii de risc ai diabetului. *Să informăm că femeile însărcinate au nevoie de acces la screening, îngrijire și educație pentru a obține rezultate pozitive pentru mamă și copil. Cele mai importante acțiuni sunt screeningul, monitorizarea glicemică și auto-monitorizarea…

Ludmila GALAGAN – endocrinolog, medic în educaţia pentru sănătate şi modul sănătos de viaţă CSPS

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 41 din săptămâna aceasta