DISTRIBUIȚI

În dezvoltarea sa multilateral accelerată lumea a ajuns să contacteze activ cu mulți MACRO-factori necunoscuți care o plasează nepregătită pe marginea Prăpastiei dispariției sale.
Putem nominaliza unii din acești macrofactori:
• Provocarea dezechilibrului ecologic cu posibila dispariție inadmisibilă a limitelor (nedeterminate încă);
• Macrocalamitățile naturale și Catastrofe;
• Iresponsabilitatea Responsabililor;
• Macrofruntările sociale ( interetnice, interlingvistice, interreligioase etc);
• Terorismul Modern (cu posibilități infinite);
• Macrofactori neconștientizați, nebănuiți încă;
Atinsă de unii dintre acești aisbergi Omenirea s-a pomenit nevoită postfactum să deplângă miliardele de victime absurde, să restabilească( tot vulnerabil) imensele distrugeri…și să suporte neputincioasă umilințe, șantaj și maltratări imprevizibile din partea prea multor smintiți și răi.
Modul actual de viță pe planeta Pământ are prea mult comun cu călătoria tragică a celor de pe vasul „Titanic”. Iar tineretul planetei rămâne măcinat de droguri, sex, terorism și multe alte rătăciri, fără să-și cunoască idealurile Adevărate. Procentul de teroriști-sinucigași a devenit cel mai mare în istoria Omenirii. Pentru că suprastructura mondială s-a învechit de tot. Iar bazisul (mereu împrospețit) prea tacit începe o Eră Nouă prin faptul că oricine acum poate momentan stabili legătura, comunica și conlucra efectiv cu oricare altcineva din oricare alt punct al planetei, transformând astfel Terra în Spațiul Lărgit al fiecărui individ și Casa Comună a Omenirii întregi. Și această Conlucrare Performantă poate fi ori benefică, ori dăunătoare societății.
Hotărâtor devine acum Maturizarea Omenirii prin supraviețuire în barca comună, recunoașterea și corectarea posibilă a greșelilor și supraviețuirea pașnică în Casa Comună a Omenirii punând în capul mesei: Demnitatea omului, Adevărul, Dreptatea, Democrația…
Să scoată Lumea din mocirla de azi și s-o conducă spre Supraviețuire pe calea cu punți Înguste va putea doar Organizația Națiunilor Unite (ONU) – Modernizarea și Restructurarea fundamentală conform Sarcinii Nobile. Greșeli aici nu se admit și pentru că toate activitățile ulterioare vor deveni subordonate ei logic.
ONU, cred, ne-ar permite să supraviețuim în înțelepciune și să devenim gospodari buni în Casa Comună a Omenirii.
Gheorghe Brașoveanu, satul Copăceni