DISTRIBUIȚI

Direcția regională „ Nord”a Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) a lansat o nouă campanie cu genericul: „ Alcoolul nu te face mare”. Campania este desfășurată la nivel național și are ca obiectiv informarea liceenilor asupra efectelor negative ale consumului de alcool.
Campania Alcoolul nu te face mare capătă o nouă amploare, obiectivul ei fiind de a ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți. Este un program coerent care ia în calcul factorii-cheie predictivi ai consumului de alcool în rândul tinerilor și susține prevenția prin: participarea în activități organizate de timp liber, timpul petrecut cu părinții, activitățile de redirecționare în școală, prezența acasă în timpul serii și implicarea autorităților locale, școlilor și părinților.
„ La data de 31 ianuarie curent, de către Direcția regională ”Nord” a Inspectoratului General de Carabinieri a fost organizată și desfășurată campania de informare „Alcoolul nu te face mai mare” în cadrul a trei instituții de învățământ din orașul Sângerei și anume: Liceul Teoretic „ Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Olimp” și Gimnaziul „Anton Crihan”. Scopul campaniei demarate este de a reduce consumul de alcool în rândul minorilor. Astfel, circa 300 de elevi au fost familiarizați de către angajații direcției despre impactul nociv de alcool asupra stării de sănătate, cât și consecințele grave în urma comiterii unor contravenții sau infracțiuni.
La final, elevilor le-au fost înmânate pliante informative cu tematica campaniei.
Noi, angajații Inspectoratului General de Carabinieri suntem preocupați permanent de transmiterea către adolescenți a reperelor necesare asigurării unor atitudini dezirabile social în rândul acestora. Apreciem ca binevenită colaborarea cu Direcția Educație Sângerei, întrucât se crează premisele unor acțiuni de succes, susținute de echipe multidisciplinare în cadrul cărora se vor disemina, către grupul țintă vizând date concrete și pertinente, de natură să reducă riscul de victimizare ori de implicare a minorilor în comiterea de fapte penale. Astfel, carabinierii vor asigura suportul informațional privind infracționalitatea juvenilă, prin prisma legislației în vigoare, dar și a modalităților de diminuare a vulnerabilității,” declară Cazimir Trocin Șeful Direcției regionale„ Nord” a IGC.