DISTRIBUIȚI

Imaginea cu statuia decapitată a soldatului sovietic de la memorialul sătenilor căzuți de la Verejeni a devenit virală pe rețelele de socializare deși autoritățile locale și sătenii nu sunt siguri că ar fi vorba de un act de vandalism. În dimineața zilei de luni sătenii au găsit că statuia nu are cap. Acesta aflâdu-se alături pe partea soclului.

”Da, nu excludem că cineva s-ar și urcat sus or, spune lumea că copii din sat au încercat să facă un fel de alpinism”,- au relatat pentru EN.
Primarul de Verejeni Serghei Sârbu ne spune că poliția face o anchetă asupa cazului care va demonstra dacă a fost vre-un caz de rea voință ori a ruginit armatura de metal sub acțiunea ploilor, temperaturilor toride. Nu exclud și asemenea situație, or, cu statuia edificată în 1985 adică are deja peste 36 ani, nimic nu e veșnic. Oricum memorialul va fi renovat cu întroducerea plăcilor cu sătenii căzuți în cadrul Armatei Române între care mulți au decedat în lagărele sovietice de prizonieri. Toate la vremea lor”, a remarcat primarul.
Precizăm că acum doi ani la Verejeni a fost restabilit bustul regelui Ferdinand- Întregitorul edificat în anul 1934.

Continuarea citiți în n.36-37 din 10 septembrie 2021