DISTRIBUIȚI

Spitalul raional Sângerei a început Campania de vaccinare contra COVID-19. Prima persoană vaccinată în raionul nostru este Lilian Brînză, directorul Instituției Medico-Sanitar Publice„ Spitalul raional Sângerei”.
Gestul directorului și încrederea sa în a face acest pas important pentru sănătate în condiții bântuirii virusului violent a fost și este urmat în continuare de lucrătorii medicali, din Centrul „COVID-19” , după care au urmat medicii din Secția reanimare , Secția Chirurgie. Fiecare dintre persoanele care urmează să fie vaccinați sunt examinați de Adela Roșca, șefa Centrului COVID.
Injectează fiecare doză de vaccin asistenta medicală superioară Liliana Voloșciuc. Persoanele vaccinate timp de 15 minute după primirea vaccinului se află în supravegherea medicilor. Primind vaccinul Viorica Podubnâi, care lucrează în Centrul „COVID,” ne-a spus: „Mă simt bine și liniștită față de starea care am avut-o până acuma. Mă bucur că în sfârșit mi s-a oferit șansa să primesc vaccinul”.
Potrivit directorului Lilian Brânză, Spitalul raional a primit 80 de doze de vaccin AstraZeneca. „Pentru prima zi de vaccinare care este 3 martie, curent, preconizăm să fie vaccinați 20 de lucrători medicali.”