Spiritul inconfundabil al vieții de tabără îi va însoți pe copii încă...

Spiritul inconfundabil al vieții de tabără îi va însoți pe copii încă mult timp înainte

481
DISTRIBUIȚI

TREPTE ÎNTRU DEVENIRE

Spiritul inconfundabil al vieții de tabără îi va însoți pe copii încă mult timp înainte

Inaugurate chiar din primele zile ale verii, cele trei tabere  de odihnă destinate elevilor din raion funcționează în regim normal, oferind condiții optime pentru beneficiari. Reeșind din posibilitățile existente la moment, Direcțiea Educație din cadrul Consiliului Raional are încheiat contract de colaborare cu tabăra de odinhă „Speranța”, Asociația Obștească  „Conceb” din satul Rădoia, proprietar fiind Constantin Cibotaru. În anul curent, de odihna organizată urmează să beneficieze circa 300 de copii de diferite vârste din instituțiile de învățământ din raion, pentru buna funcționare a taberelor fiind alocată de la bugetul Direcției Educație Sângerei, suma de 630 mii lei. Programele de funcționare  a taberelor din raion îmbină armonios distracția cu activitățile cognitive, de întremare a sănătății, sportive, de creație etc.

Maria Țurcanu

 

Săptămâna aceasta a demarat turul doi în tabăra de odihnă „Speranța” din  Rădoaia.  La moment 150 de copii se odihnesc în acest loc pitoresc. Pe parcursul a zece zile copiii vor fi implicați în diverse activități care fac ca participarea în tabără să devină o experiență plină de satisfacții. Maria Bajura, directoarea Direcției de Educație  a Consiliului Raional, a efectuat , recent, o vizită de lucru în tabără.  Pentru ziarul „Ecoul nostru”  ea a relatat: „Direcția Educație Sângerei a alocat 630 mii de lei, pentru  odihna de vară a copiilor, pentru întremarea sănătății lor. Chiar de la demararea primul tur de odihnă a elevilor, monitorizăm în permanență activitatea taberei „ Speranța” din Rădoaia, cu care avem încheiat contract de colaborare cu  proprietarul și gestionarii acesteia. În acest context, constat că tabăra și-a inaugurat activitatea după cum a și fost preconizat. Tabăra funcționează la capacitatea prevăzută. Planurile de activitatea a taberei în perioada estivală au fost coordonate și aprobate de către Direcția Educație.

Primul tur în tabără deja s-a încheiat. Din discuțiile avute, copiii și părinții acestora sunt satisfăcuți de alimentație și programul de acțiuni distractive, educative și de asanare, propus în acest an  de către organizatorii odihnei .Îmbucurător este faprul că în tabăra s-au produs în ultimul timp schimbări benefice, modernizări, apreciate la justa valoare de către copii. Realizările din ultimii ani au sporit nivelul de atractivitate a taberei, un număr mult mai mare de părinți doresc să își asaneze copii în aceste condiții.

Echipa de educatori, antrenori și animatori fac tot posibilul pentru a asigura activități distractive, interesante și utile,menite să-i dezvolte pe plan fizic, mental și spiritual.

După cum e și firesc, organizatorii taberei acordă atenție deosebită alimentației copiilor, având grijă să asigure nu numai securitatea acestora, dar și aportul necesar de substanțe nutritive, recomandate de către medici. Ei beneficiază de  alimentație echilibrată, bogată în legume și fructe de sezon. Meniul este variat și format din produse sănătoase.

Taberele de odihnă au oferit întotdeauna un mediu propice pentru educația copiilor. Este firesc ca fiecare beneficiar al odihnei de tabără să aibă caracterul, personalitatea, așteptările și preferințele sale. Educatorilor le revine dificila misiune să-i intereseze pe toți, să formeze o echipă solidară, capabilă să acționeze ca un tot întreg, să-i împrietenească pe membrii acestei echipe și, firește, să-i implice plenar în activitățile preconizate, susține  Ala Cliofos, directoarea taberei  de odihnă „Speranța” .„ Tabăra este locul unde se formează spiritul de solidaritate, se îfiripă frumoase relații de prietenie pentru toată viața, se descoperă și se valorifică talentele   până atunci nebănuite, se dezvoltă creativitatea și se pun în valoare cele mai frumoase calități umane. Pentru realizarea acestor  sarcini  lucrăm individual, la nivelul fiecărui copil, astfel încât  educatorii reușesc să găsească acea „cheiță fermecată” care i s-ar potrivi perfect fiecărui, deteninându-l să-și deschidă sufletul, să se implice și să se  manifeste în cele mai bune condiții.

Rezultatele unei asemenea abordări, nu întârzie să apară. Este suficient să menționăm activitatea de finalizare a primei ture, la care au participat atât educatorii, cât și  copiii. Împreună, am reușit să demonstrăm că suntem o echipă, că avem relații foarte bune, îmbrățișăm aceleași aspirații și că spiritul inconfundabil a lvieții de tabără îi va însoți încă mult timp înainte.  Este, bineînțeles, meritul  celor 12  angajați ai taberei care au fost selectați cu atenție de către responsabili.Toți sunt specialiști în domeniul pedagogiei sau  se pregătesc să devină profesori, posedă cunoștințe și în domeniul  psihologiei copiilor.”