Spaţiu de agrement dedicat copiilor

Spaţiu de agrement dedicat copiilor

652
DISTRIBUIȚI

Pentru copiii din comuna Drăgăneşti a fost amenajat un loc de joacă şi de agrement în parcul din centrul localităţii. Duminica trecută a fost inaugurată această zonă de agrement spre bucuria tuturor localnicilor. Evenimentul a fost apreciat de cetăţenii satului drept unul de mare valoare pentru buna creştere şi dezvoltare a copiilor din comunitate. În opinia celor prezenţi, astfel de proiecte implementate în spaţiile rurale, îmbunătățesc viaţa copiilor şi zilele de vacanţă, îi face să se simtă împliniţi pentru copilăria lor.
Odată cu finalizarea proiectului în cauză, micii cetăţeni ai comunei beneficiază de condiţiile unui orăşel al copiilor şi de distacţii. Ei nu se mai simt defavorizaţi ,de faptul că cei de la oraş dispun de un orăşel al lor, pentru distracţii şi joacă.
IMG_2790 IMG_2828 IMG_2830 IMG_2831

Persoana care a avut grijă ca acest proiect să fie implementat în localitatea dată de dragul şi confortul sufletesc şi fizic al copiilor din comună este Ludmila MERENIUC, consilier local şi preşedinta grupului de iniţiativă pentru împlementarea proiectului şi realizarea lucrărilor de montare şi de amenajare a spaţiului de distracţii pentru copii. La iniţiativa sa la momentul festiv al inaugurării au fost prezenţi: copiii însoţiţi de părinţi şi bunici, cetăţeni care au contribuit financiar ca obiectivul proiectului să se împlinească, cât şi persoane receptive care s-au implicat prin efortul fizic propriu în lucrările de amenajare. S-au bucurat de finisarea proiectului în cauză şi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, cât şi membrii grupului de iniţiativă şi preşedintele acestuia. Ei au coordonat efectuarea tuturor lucrărilor de montare şi amenajare şi au demonstrat creativitate şi ingeniozitate în crearea atmosferei de sărbătoare la final de proiect.
În mesajul său de lansare a proiectului, Ludmila MERENIUC a menţionat că împreună cu grupul de iniţiativă au identificat mai multe probleme cu care se confruntă comunitatea. Printre acestea a fost şi lipsa unei zone de joacă şi agrement pentru copii, cu topogame, scrânciob şi alte utliaje care bucură copii şi le permit să se simtă fericiți. Această problemă a fost înaintată drept obiectiv pentru un grant finanţat de Fundaţia Europeană., prin intermediul Centrului”Consens” din Sângerei. „Am fost convingători , am ştiut a motiva necesitatea investiţilor care le solicităm prin grant de la europeni. Am câştigat microproiectul , beneficiind de o finanţare de 17 mii de lei din partea investitorilor europeni. Fără costuri suplimentare realizarea n-a fost posibilă. Condiţia investitorilor a fost atragerea comunităţii în implementarea şi susţinerea proiectului pentru copiii: „M-am adresat cetăţenilor comunităţii care sunt plecaţi peste hotarele ţării.
I-am rugat şi pe cei din comunitate şi i-am motivat să investească la ei acasă pentru condiţiile şi viitorul generaţiei în creştere. Am insistat cu multă bunăvoinţă…

Continuarea citiți în ziarul nr. 29 din săptămâna aceasta