DISTRIBUIȚI

Tovarășe impostor Dodon, regimul comunist sovietic i-a supus pe moldoveni unui proces de genocid social și cultural. Plecarea conaționalilor mei la muncă peste hotare a fost cauzată de sărăcia economică și mizeria politică din Republica Moldova.
O parte din vina pentru depopularea Republicii Moldova o porți personal dumneata, fost ministru al Economiei și vicepremier în Guvernul comunist Greceanîi. Deoarece suferi de scleroză politică, consider necesar să-ți aduc aminte că anume la propunerea dumitale, Guvernul a decis, în 2008, să disponibilizeze circa 9 000 angajați, inclusiv 5 300 de învățători. Dumneata porți vină directă pentru închiderea multor școli și concedierea a mii de învățători, care au fost impuși să ia calea străinătății.
Moldovenii de peste hotare au trimis acasă, de-a lungul anilor, zeci de miliarde de dolari, fără de care Republica Moldova s-ar fi prăbușit ca stat. Din acești bani câștigați în sudoarea frunții, sunt plătite salariile și pensiile celor de acasă. Moldovenii din Diasporă sunt parte de nedespărțit a poporului nostru. Fără moldovenii din Diasporă poporul nostru nu are viitor. Fără moldovenii din Diasporă poporul nostru este sortit pieirii. Moldovenii din străinătate suferă de dorul de frați și pământul de baștină, dar ei nu se pot întoarce acasă din cauza regimului și rânduielilor criminale, pe care l-ai moștenit de la oligarhul fugar.
Și după toate chinurile suferite de moldovenii de peste hotare, dumneata îți permiți să-i insulți și să-i umilești? De ce îi învrăjbești pe concetățenii de alte etnii, pe care încerci să-i turmentezi cu promisiuni mincinoase, împotriva moldovenilor din Diasporă? De ce semeni ură și vrajbă, de ce dezbini țara? De ce faci asta, (p)rezidentule? Pentru că moldovenii vor să trăiască într-o societate civilizată, bazată pe adevăr, justiție și bunăstare? Pentru că moldovenii vor să aleagă în fruntea statului un om onest, competent și patriot?! Pentru că moldovenii votează cu Maia SANDU?!
Tovarășe impostor Dodon, eu te somez să încetezi imediat denigrarea moldovenilor din Diasporă!
Te somez în calitate de deputat – votant și semnatar al Declarației de Independență, ce a pus temelia acestui stat batjocorit de dumneata.
Te somez în calitate de autor al Jurământului militar față de Patrie, pe care dumneata o trădezi în mod fățiș!
Te somez în calitate de autor al Regulamentului Consiliului Suprem de Securitate, pe care l-ai transformat într-o lupărie antinațională.
Dar cel mai hotărât te somez în calitate de muncitor moldovean din Diasporă, care nu-ți va permite nici în ruptul capului să acaparezi fraudulos puterea pentru alți 4 ani de zile și nopți!
Dodon, vremea minciunii, hoției și trădării a trecut!
Pleacă, impostorule!
Pleacă, mincinosule!
Pleacă, culiocarule!
M. Druță, Italia