DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, în incinta Consiliului Raional Sângerei, a avut loc şedinţa grupului de lucru în privinţa consultării publice a proiectului raional „Planul local de acţiuni în eficienţa energetică (sectorul clădiri publice (PLAEE), pentru perioada 2019-2021” organizată de comun cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), Institutul de Dezvoltare Urbană (IDU) și Consiliul Raional. Impactul estimat al proiectului de decizie este renovarea termoenergetică și electroenergetică a clădirilor publice prin reducerea consumului final de energie cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Ședința menționată a fost prezidată de către Președintele Raionului Vasili MARANDIUC, care s-a referit la importanța implementării acestui plan de acțiuni în raionul nostru, menționând că resurse energetice sunt puține, o mare parte din cheltuieli pentru acestea fiind achitate pentru întreținerea clădirilor publice. De asemenea președintele raionului și-a arătat deschiderea de implicare a raionului în proiectul sus- numit, mulțumind experților și grupului de lucru pentru activitate. Rezultatul așteptat este îmbunătăţirea eficienţei energetice, ţintele indicative de economisire a energiei şi măsurile de îmbunătăţire a eficienţei energetice în unele clădiri publice din raion.
Andrei GUȚU, manager energetic al Consiliului Raional a făcut o prezentare generală a raionului a descris situația energetică și consumul total de energie în raionul Sângerei…

continuarea o puteți găsi în ziarul nr. 41-42 din săptămâna aceasta