DISTRIBUIȚI

Se pare că societatea revine la viața normală cu pași mici, dar fermi. Un manager al unei școli auto din Capitală a găsit o soluție ingenioasă de a reveni la lecțiile practice cu elevii.

Artur Cecan, managerul unei școli auto, s-a inspirat dintr-un reportaj cu taximetriști care s-au izolat de călători prin ecranele de protecție, ceea ce le-a permis instructorilor să revină la serviciu, iar elevilor la ore, transmite Știri.md.
„Pentru a preveni o posibilă contaminare dintre elev și instructor, noi am instalat câte un paravan în fiecare autoturism de instruire confecționat din același material ca și vizierele de protecție”, a declarat managerul.
Instructorii susțin că aceste paravane de protecție creează unele obstacole, dar în mare parte acestea nu-i deranjează inclusiv pentru că sunt transparente.
„Avem acest paravan, chiar dacă voi strănuta, nu va nimeri pe elev. De aici suflă aer curat, din partea elevului la fel, iar paravanul nu permită să se facă curent”, susține unul dintre instructorii școlii auto.
Și elevii sunt mulțumiți de această idee și susțin că se simt în siguranță.
Cu toate acestea, lecțiile de instruire decurg în continuare în format online cu profesorii, iar cele practice, conform orarului stabilit, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

știri.md