DISTRIBUIȚI

Situația epidemiologică în raion se agravează pe zi ce trece. Din acest motiv, Comisia raională extraordinară pentru sănătate publică impune măsuri noi de restricție, argumentate de creșterea numărului de localități clasificate în cod roșu de alertă, de majorare a formelor grave ale boli, creșterea numărului de decese, răspândirea comunitară intensă a virusului.

În ședința recentă, membrii Comisiei raionale Extraordinare pentru Sănătate Publică au decis emiterea unei hotărâri, potrivit căreia, începând cu 16 martie, curent, dispune organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ în funcție de gradul de alertă atribuit localității, conform indicatorilor incidenței la 10 mii de locuitori.
Mihai Curciuc, șeful adjunct al Direcției Educație a dispus organizarea procesului educațional. În localitățile Mândreștii Noi, Mărinești, Ciuciueni, Petrovca, Cotiujenii Mici, Alexeuca, Heciul Nou, Heciul Vechi, Pepeni, Sloveanca, Țâplești, Țâplețești, Mihailovca, Cozești, în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben în ultimele 14 zile. În aceste instituții este desemnată participarea zilnică a preșcolarilor, elevilor cu prezența fizică în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică, privind prevenirea și răspândirea COVID-19. Pentru localitățile Alexăndreni, Cubolta, Țambula, Bilicenii Vechi, Bilicenii Noi, Sângereii Noi, Bălășești, Copăceni, Coșcodeni, Flămânzeni, Bobletici, Dumbrăvița, Drăgănești, Grigorăuca, Iezărenii Vechi. Tăura Veche- în conformitate cu atestarea gradului de alertă Cod Portocaliu în ultimele 14 zile. Conform recomandărilor membrilor comisiei și deciziei adoptate, în aceste instituții este organizată participarea zilnică cu prezența fizică în instituțiile de învățământ a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente, (cl. IX, XII), cu respectarea tuturor normelor sanitare privind prevenirea virusului.

Continuarea citiți în nr.12 din 19 martie 2021