DISTRIBUIȚI

La 14 ianuarie, creștinii ortodocși marchează sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, care este unul dintre cei mai importanți părinți ai bisericii ortodoxe și teologi creștini. Am discutat cu Vasile Bejenari, directorul general al SRL „ Gelibert”, despre semnificația sfintei sărbători pentru un om de succes.

– Stimate Vasile Bejenari, purtând numele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, spuneți-ne cum sărbătoriți în această zi și dacă aveți obiceiuri pe care le urmați cu strictețe?

– Sărbătoarea mea începe la serviciu, întrucât avem tendința de a face o sărbătoare națională, fiind și Revelionul pe stil vechi. Sunt felicitat de către colegi, prieteni și chiar oficialii raionului. Acasă sărbătorim în sânul familiei, ne vin nașii de cununie în vizită. Copiii, din păcate, sunt plecați peste hotare, când erau mai mici, feeria era în capul mesei.”

– Numele Vasile, din greacă se traduce ca fiind „ rege, conducător”. Sunteți un lider, ați simțit vreodată că Vă poartă noroc sau Vă ocrotește?

– Port numele Vasile, întrucât ambii bunici aveau acest nume. Ei au fost nevoiți să plece la război, de la care nu s-au mai întors. Eu nu i-am cunoscut, dar părinții au insistat să fiu astfel botezat. Sunt un om foarte credincios și sunt sigur că am un înger păzitor care mă ocrotește, fiindcă am trecut peste multe greutăți, dar cred eu, cu ajutorul unei forțe divine.”

– Am plecat de acasă când aveam 13 ani pentru a-mi continua studiile, căci în sat se făceau doar 7 clase și, tot de atunci, am început să lucrez din greu ca să-mi găsesc rolul și locul în viață.

Continuarea citiți în n.3 din 14 ianuarie 2022