Ședință cu scântei la Consiliul raional Sângerei.

Ședință cu scântei la Consiliul raional Sângerei.

206
DISTRIBUIȚI

O nouă ședință cu scandal a Consiliului raional Sângerei s-a petrecut săptămâna trecută. Ceartă ca la ușa cortului. Alegerea unui președinte comunist la conducerea raionului a stârnit un val de nemulțumiri în rândul aleșilor locali.

Aceștia contestă legalitatea alegerii președintelui  Ivan Cebotari în cadrul ședinței trecute. Ei susțin că actualul  conducător de raion a fost ales ilegal în funcția de președinte, deoarece potrivit legii, un consiliu raional nu poate avea un președinte interimar.

„ În luna decembrie au votat un președinte interimar comunist nelegitim, care se găsește la momentul dat ilegal în funcție, deoarece legea nu prevede să fie ales  un președinte interimar, susține consilierul Nicolae Racu.

Mai mulți consilieri PAS vor la conducerea raionului un președinte proeuropean și nu îl susțin pe actualul.

„ Respectiva decizie votată tot de acest grup corupt, nu e în interesul cetățenilor, el a fost numit președinte interimar, așa funcție nu este, de aceea trebuia să fie revoltarea, abrogarea proiectului de decizie, respectiv revotarea, dar dumnealor și aici au încălcat legislația …” a declarat consilierul raional Ion Roșca.

Acuzațiile la adresa președintelui Ion Cebotari au curs și din partea altor consilieri raional.

” Despre ce fel de democrație noi vorbim, dacă la Consiliul raional Sângerei avem un consiliu bolnav de trei ani de zile, asta dat fiind faptul că în consiliu au nimerit foarte multe persoane care nu sunt deloc pregătite, într-un cuvânt, persoane întâmplătoare.  S-au format grupuri de interese. Cadrul  legal vorbește că din momentul când a fost prin hotărâre de judecată a fost demis fostul președinte și trebuia de ales un președinte de raion și nu unul interimar,” spune consilierul raional PAS Gheorghe Cazacu.

Dezbaterile la acest subiect au durat, a crescut tensiunea între aleșii locali.
Actualul președinte al raionului nu consideră că  a fost ales în funcție nelegitim. „ Eu nu sunt specialist în domeniu, nu sunt jurist. În hotărârea judecății  este indicat că domnul Corcodel nu poate fi președinte al raionului și trebuie să fie ales un alt președinte de raion. A fost înaintată și votată candidatura mea. Eu cred că am fost ales legitim, cu majoritatea de voturi a consilierilor.”

Ion Cebotari a fost ales în funcția de președinte al raionului Sângerei pe 7 decembrie 2022,prin votul a 18 consilieri.