Sedinta Consiliului orasenesc a fost contramandata

Sedinta Consiliului orasenesc a fost contramandata

Vera TABARCEA

490
DISTRIBUIȚI

Vineri, 5 aprilie, curent, urma sa aiba loc sedinta Consiliului orasenesc Sangerei. Sedinta a fost contramandata din lipsa cvorumului. Au abandonat prezenta sa la sedinta consilierii, care formeaza majoritatea in Consiliul respectiv, reprezentantii din partea fractiunilor PLDM si PCRM.

Surse din cadrul majoritatii Consiliului si-au motivat refuzul de a participa la lucrarile sedintei pe motiv ca in ordinea de zi nu a fost introdusa chestiunea solicitata de ei „Cu privire la examinarea legalitatii raporturilor de serviciu a secretarului Consiliului orasenesc Vasile Nerpii, cat si a altor functionari publici – juristul Galina Afanasiev si contabilul sef Eleonora Andriuta. Boicotarea sedintei din partea majoritatii consilierilor a fost motivata pe motiv ca, in opinia lor, acesti functionari s-ar afla ilegal in functie.

Primarul Vasile Doga sustine contrariul, ca legislatia in vigoare permite activitatea functionarului public si dupa atingerea varstei de pensioare. Nici primarul, nici echipa primariei nu-si doreste intreruperea rapturilor de serviciu in privinta acestor functionari. Toti sunt profesionisti de excelenta si primaria are multa nevoie de prezenta lor in activitatea de zi cu zi.