DISTRIBUIȚI

Vara aceasta pământul, stropit mai mult cu picăturile de sudoare ale oamenilor, crapă de sete…
Sărmana lume, țăranii noștri cu ochii decolorați de atâta soare, de atâta privit în sus, spre cer, în așteptarea picăturilor tămăduitoare…
Nina Josu

Dar ploaia mult dorită, mult visată, nu-i și nu-i.
Cel care știe să muncească din zori până în noapte fără să-și dezdoaie spinarea, și iarnă și vară, fără să mai aștepte că cineva de sus, de data aceasta de la a noastră guvernare, în clipele cele mai grele pentru ei, cei de la sate, să se mai obosească și să mai facă, barem, o ședință. Și nu una în plus, cum s-ar crede, ci exact cea mai stringentă, cea care să le ajute cât de greu încercanților noștri fermieri, agricultori.
Lui Dodon, spre exemplu, îi arde pământul sub picioare, când se gândește la alegerile prezidențiale, în urma cărora s-ar putea întâmpla să rămână cu oala spartă.
Că nu degeaba și-a trimis doi ciraci-socialiști în Belarus, în calitate de observatori la alegerile prezidențiale din această țară. Presupunem că se vor strădui, cu vârf și îndesat, să preia experiența lui Lucașenco în materie de alegeri: a învins cu tocmai peste 80% din sufragii.
Iar opoziția declară sus și tare că alegerile au fost fraudate!
Și de aceea Dodon se pregătește să-și bage nasul pe unde nu-i fierbe oala. Adică în Constituție.
Declarațiile că Dodon n-are ce face ca să se impună, și s-ar fi apucat, chipurile, de revizuirea Constituției ca să dea bine la electorat în preajma alegerilor din toamnă, nu rezistă. Că adică, susțin alții, inițiativa lui Dodon de a crea o comisie pentru reforma constituțională ar fi o simplă acțiune de publicitate electorală și o încercare de a arunca praf în ochii cetățenilor pentru ca ei să nu vorbească de sărăcie sau situația social-economică dezastruoasă din stat.
Nici nu-i de mirare că chiar de Ziua Constituției R. Moldova, președintele țării a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională, iar la 3 august a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională, formată în baza Decretului semnat recent.
Mulți dintre politicienii noștri încă n-au înțeles că Dodon, dacă se apucă să facă ceva cu tot dinadinsul, o face pentru a implementa cine știe ce noi legi, discutate și puse bine la punct de Moscova, din care vor rezulta foloase doar pentru cei care-l ghidează încet, dar sigur.
Ce-i drept, în ultimul timp, deși e direcționat la fel desigur, a cam precipitat lucrurile.
Și doar unioniștii, pe lângă alte minți luminate, au văzut ce se ascunde în această grabă de a modifica Constituția țării. Astfel, Mișcarea politică Unirea, care întrunește cinci formațiuni unioniste, condamnă cu vehemență încercarea lui Igor Dodon și a regimului său de modificare a Constituției RM.
În declarația făcută cu acest prilej unioniștii au opinat că „dincolo” de anumite modificări butaforice propuse, scopul principal este interzicerea Unirii cu România, prin modificarea articolului 142, din Constituție.”
Precum foarte bine ați observat, dragii noștri cititori, Dodon, de câte ori are ocazia (și, cu precădere, fără nici o ocazie), profilează permanent atacuri la adresa unioniștilor, amenințând să pună stăvilă acestei voințe a oamenilor de a se Reuni cu propria Țară-Mamă.
Aceste înverșunate încercări ale lui Dodon vin în contradicție flagrantă cu drepturile și cu libertățile fundamentale ale omului, consacrate de către ONU, Consiliului Europei, OSCE, practica CEDO etc.
Asta-i doare cel mai mult pe rușii din Kremlin: chiar dacă pleacă Dodon de la putere ( și el simte că-i vine „ CAPEȚUL”), cel puțin să ne îndepărteze cât mai mult, iar dacă ar putea, să ne despartă pe veci de România.
Vrabia mălai visează!
Să viseze, cât mai au timp, cât nu i-a trezit Însuși Dumnezeu la adevăr, pe căi doar de El știute.
Pentru că Rusia creștină, care chiar vrea să facă, împreună cu Grecia, o replică a Catedralei „Sfânta Sofia” din Istambul, prefăcută în moschee de turci, nu știe ( de creștină ce este) că Domnul nostru Iisus Hristos este adevăratul Împărat al lumii, și că Reunirea Basarabiei cu Țara este scrisă demult sus, în sfintele Cărți cerești.
Ceea ce nu mai știe creștina Rusie, este că cei care se vor împotrivi acestei sfinte Reuniri, vor lupta împotriva lui Dumnezeu.
Și vai și-amar de țara ce luptă împotriva Demiurgului!