DISTRIBUIȚI

În lupta pentru sănătatea umană niciodată nu a fost ușor. Aceasta însuși presupune medicina. Dar medicii Spitalului Raional, secție cu secție, își vedeau bine de lucrul lor și se isprăveau, fiind onești în raport cu Jurământul lui Hippocrate. Munca le era muncă, tura -tură, dovezile profesionale se simțeau în fiecare victorie a învingerii bolii și în oglinda senină a chipului fiecărui pacient tratat și externat. Viața era cu bucurii, cu intervenții medicale, chirurgicale, traumatologice, ginecologice, cu tratamente reușite, cu eforturi comune implicate, cu sărbători profesionale și aprecieri. La apropierea Zilei profesionale a lucrătorului medical și farmacistului din această a treia duminică a lunii iunie, 2020, nimănui nu-i arde a sărbătoare.
Lilian Brânză, directorul Spitalului Raional, cu drag ar semna diplome și premii colegilor cu prilejul sărbătorii, decât, acte de deces a pacientilor de COVID-19.
La început erau 0 decese, la moment – avem 13 decese în raionul Sângerei. În republică groază COVIDUlui sunt 427 decedați. Care sărbătoare propfesională să mai înscrii în sufletele medicilor, când peste tot în jur miroase a COVID. Și a mare prăpăd de vieți omenești care acesta le înghite. În Centrul COVID- 19 a Spitalului Raional nu mai sunt locuri pentru pacienții confirmați, purtătorii virusului covid, în situații grave. În secția de triere, dublu sunt solicitările.

Continuarea citiți în nr. 22 din 19 iunie 2020