DISTRIBUIȚI

Ninsorile din ultimele zile au intensificat lucrările efectuate de serviciile de întreținere a drumurilor. Deocamdată în localitățile raionului nu au apărut situații ieșite din comun, serviciul  drumuri Sângerei implicând  toate mijloacele tehnice și umane la curățarea căilor de acces spre localități. În special s-a pus accentul pe întreținerea traseelor naționale și curățarea drumurilor pe care circulă autobuzele ce transportă copiii spre instituțiile de învățământ de circumscripție.

Pe drumurile naționale și cele raionale se efectuează lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. În procesul tehnologic, pe parcursul nopții și până la această oră, au fost antrenate unități speciale, utilizate 21 tone de material antiderapant și antrenați lucrători rutieri. Potrivit instituțiilor de resort raionale, în teritoriu toate drumurile sunt accesibile, circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă.

Minodora Simonov, specialistă principală, Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri afirmă că majoritatea drumurilor din raion sunt practicabile și că mijloacele tehnice din dotare lucrează non stop pentru a face față situației create.  „ La deszăpezirea drumurilor raionale lucrează non stop 7 unități de transport, 3 greidere și 4 tractoare.  Serviciul operativ al „Administrației de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care sigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor.”

Inspectoratul raional de Poliție și Secția Situații Excepționale Sângerei îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.