DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Ziarul de Gardă

Solicitant de azil, audient, refugiat…Aceste și alte cuvinte din lexicul acestor timpuri au răsunat prin vocea șefei Direcției Generale Educație Telenești, doamna Alina Pascaru, care a convocat marți managerii instituțiilor educaționale pentru clarificarea situației copiilor refugiați din cauza războiului din Ucraina.

Managerii au primit răspuns la toate întrebările ce țin de înmatricularea în instituțiile școlare (la solicitarea părinților) a copiilor refugiați, după ce ministerul de resort a elaborat procedura de încadrare în procesul școlar a acestei categorii de copii.
Șefa Direcției Generale Educație a îndemnat la manifestarea atitudinii de solidaritate cu elevii refugiaților, exprimându-și încrederea că noua realitate va fi depășită cu demnitate și înțelegere.
”Azi, am convocat în ședință managerii instituțiilor educaționale de educație timpurie pentru a discuta Instrucțiunea privind încadrarea în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova a copiilor din familii refugiate din Ucraina.

Continuarea citiți în n.14 din 25 martie 2022