DISTRIBUIȚI

Duminică, 20 februarie, curent în Școala Sportivă din oraşul Sângerei au fost promovate două activități meritorii pentru relifierea pregnănții personalității celui care a fost Dumitru Atanasov. Școlii Sportive i s-a conferit numele „Dumitru Atanasov”. Totodată a fost organizată ediţia a III-ea a Turneului sportiv în memoria sa. Prin aceasta celui din lumea tărâmului ceresc i s-a edificat un monument de recunoștință și de apreciere a valorii sale morale şi de strateg de elită în domeniului sportului în care a activat.

IMG_531612734044_970029356408641_6989061087619742601_n
sportCu sinceră admirație și neuitare pentru omul – valoare și strateg al mișcării sportive care a fost și râmâine a fi Atanasov, toată lumea bună din domeniul sportului din raionul nostru de mult timp și-a dorit conferirea numelui său Şcolii Sportive. Solii care au transmis această dorință către Consiliul raional a fost colectivul de pedagogi și antrenori sportivi ai şcolii. Consilierii raionali au încuviințat cererea de solicitare, printr-o decizie adoptată în unanimitate. Astfel s-a mai aprins o candelă a nemuririi celui care a condus cu academia sportului din raion de-a lungul vieţii, Dumitru Atanasov. Festivitatea de atribuire a numelui s-a desfăşurat într-o atmosferă cu totul deosebită. Şcoala a fost tranformată într-un tărăm al recunoştinţei şi a emanat prin simboluri ale lucrului bine făcut, cum a demonstrat toată viaţa sa această personalitate. Era frumos menajată în simboluri Atanasov, ca şi viaţa ce a trăit-o el, ca şi familia care l-a iubit. La festivitate au fost prezenţi oaspeţi de onoare ca președintele raionului, Vasile Marandiuc, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Ion Bârsanu, primarul oraşului Gheorghe Braşovschi, specialistul principal al Serviciului Tineret şi Sport al Consliului raional Viorel ONCEANU, familia lărgită al onoratului din eternitate. Au fost prezenţi: colectivul şcolii, antrenori sportivi, dar și fratele comemoratului, promotori ai sportului, profesori, elevi, prieteni.

Anatol Bajereanu, directorul Școlii de sport a remarcat bucuria implinirii printr-un mesaj respectuos: „ Instituția noastră a obținut dreptul de a atribui numele lui Dumitru Atanasov şi va avea onoarea de a –l purta . Noi ne mândrim, ne inspirăm din felul cum a fost, cum s-a dăruit muncii, cum a promovat sportul şi l-a iubit.. Ne-a rămas modelul său de chibzuinţă în creşterea valorii sportive, fiind el însuşi coleţionar de fapte bune şi om de elită.”
Ecaterina Atanasov, soţia, cum l-a iubit frumos în viaţă, astfel îi păstrează amintirile şi îi transmite lumină pe tărâmul etenităţii Sale. Alături de cele şi cei ce constituie constelaţia Atanasov, fiicele Angela şi Mariana, ginerii, nepoţii Stas, Dan şi Teo, n-a putut altfel decât să rostească frumos: „Mulţumesc organelor administrative şi Consiliului raional că i s-a dat nume şcolii omului care şi-a înţeles menirea şi a stat sub semnul dăruirii celuilalt. Să dea Domnul ca această Școală de Sport să fie egală cu portretul zilei de astăzi, să aibă drag de muncă pedagogii, antrenorii. Să aibă rezultate merituoase şi numai prin muncă. Că Dumitru Atanasov s-a remarcat prin muncă. El era un om linişti, vorbea cu economie. Avea darul clarei viziuni. A avut o agendă încărcată anume sâmbăta şi duminica de-o lungul vieţii. Această muncă prodigioasă a dus-o cu verticalitate”.
Preşedintele raionului şi primarul oraşului au dezvelit plăcuţele comemorative în „academia” sportului, care de acum încolo va fi veghiată de ochii blânzi Atanasov.

Vezi continuarea în nr.9 al ziarului…