DISTRIBUIȚI

Sunt onorată să împărtășesc momentele de revelație care ni le dăruieste de fiecare dată Ziua Profesorului, cu dascălii cu care muncesc alături. Mulți dintre ei mi-au fost profesori, astăzi îmi sunt colegi. Ei mi-au altoit dragostea de universul școlar, de la ei am învățat zborul. Împreună astăzi facem o echipă, iar sufletul din noi se contopește cu sufletul școlii.
Vreau să mulțumesc cadrelor didactice din gimnaziu pentru fidelitate față de profesie, desfășurarea unui proces educațional de calitate, concentrarea eforturilor la maxim pentru realizarea cu succes a obiectivelor comune. Mulțumesc profesorilor care deși au atins vârsta pensionară au rămas alături de elevi și se dedică zilnic cu cea mai mare dragoste față de profesie : Manoil Vasile, Cărăuș Maria, Cozma Alexei, Daraban Eudochia, Șușu Maria. Mulțumesc tinerilor specialiști Grușețchi Elena, profesoară de biologie și Romanciuc Elena, profesoară de matematică pentru că au ales să profeseze această frumoasă meserie anume în gimnaziul ”V.Mereniuc”. Sunt și suntem recunoscători colaboratorilor Direcției Educație pentru cooperare, susținere, sprijinul acordat zilnic în soluționarea diverselor probleme. Le urez tuturor rezistență, prosperitate, tenacitate, succese și realizări frumoase în continuare.
Împreună cu cadrele didactice și elevii gimnaziului am câștigat pe parcursul anului precedent de studii două proiecte. Suntem școală pilot în cadrul programului național inițiat de OMS ”Școli care promovează sănătatea”, care prevede îmbunătățirea cunoștințelor la elevi în domeniul promovării sănătății. Mulțumesc mult profesorilor din gimnaziu, elevilor și părinților pentru implicare activă în proiectul ”Puternici prin diversitate – indexul incluziunii” implementat de Copil, Comunitate, Familie în parteneriat cu ChildFund Deutschland și suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei. Mulțumită lor ne-a reușit amenajarea unei zone de odihnă în curtea școlii. Inițiativa depășea bugetul asigurat de partenerii proiectului așa că elevii și-au folosit capacitățile de convingere pentru a-i determina și pe ceilalți membri ai comunității să-i ajute. Reprezentanții APL văzând entuziasmul și inițiativa copiilor au venit și ei cu o donație financiară. Astfel s-a reușit amenajarea unui parc de care atât copiii cât și colaboratorii gimnaziului sunt foarte mulțumiți.
Deși vom avea o sărbătoare promovată ONLINE, misterul ei nu va dispărea, fiindcă însuși fiecare dintre Dvs sunteți izvorul misterului școlar și taina care apărați generațiile care le creșteți.
Natalia Vizir, directoarea Gimnaziului „Valentin Mereniuc” din satul Bilicenii Vechi