DISTRIBUIȚI
În poză: elevii L.T. „Olimp” în Ungaria

După o odihnă plăcută în staţiunea balneară „Lacul noroios” din oraşul Hajduszoboszlo, Ungaria, gândurile, impresiile, emoţiile mă copleşesc şi nu pot să nu le aştern în pagină.

În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2017 elevii din Liceul Teoretic „Olimp” au avut marele noroc să participe la Școala de Toamnă ALTAIR 2017, cu genericul „Vreau Cred Ştiu Pot Fac Sunt. ”
În doar câteva zile energia, pozitivul, bunăvoinţa a învăluit un oraş, o staţiune balneară, un hotel…
Dintr-o civilizaţie obişnuită, am nimerit într-o nouă civilizaţie: cazare superbă în hotel, condiţii de realizare perfecte, animaţie şi distracţie la maxim. O atracţie deosebită a fost parcul „Aqua Palace”, numit și ,,Paradisului apelor termale” din Hajduszoboszlo. Este un aquapark acoperit, unde bazinele sunt grupate tematic: baia tropicală, baia cu gheaţă, baie termală, baia cu apă rece și piscină cu tobogane.
O zi întreagă ne-am bucurat de aceste plăceri, care ne-au energizat pentru mult timp înainte.
Apoi cu fiecare zi ce înaintam, descopeream tot mai multe secrete ale lumii frumoase: oraşul Budapesta, care ne-a cucerit inimile şi a ramas încă un mister pentru noi. Budapesta este metropola surprizelor şi minunilor, cu centrul său plin de viaţă, parcurile frumoase, râul maiestuos și turnurile înalte ale bisericilor…

Cătălin CENUȘĂ, elevul clasei a IX-a, Liceul Teoretic „Olimp” 

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 41 din săptămâna aceasta