DISTRIBUIȚI

Dintr-o sută de conducători auto intervievați , la întâmplare pe parcursul a mai multor zile, 98 au răspuns că au absolvit Școala auto din orașul Sângerei condusă de Ilarion Cucereavâi. Multor dintre ei le-a fost profesor de lecții teoretice în clasele școlii Vasile Andriuță, dar instructor de teren, pentru remanieri practice la toți le fost și continuă să fie instructor Victor Bologan. De la prima zi de activitate până în acest moment instituția pentru instruire auto a fost și este condusă de llarion Cucereavâi. Adică de 48 de ani. Acest om a construit clădirea instituției el punând prima piatră la temelia sa. Este perseverent, nu cedează nici unei greutăți și deține bine arta de manager.

Parcă a fost un vis, și nu o viață dăruită instruirii auto, își amintește directorul: „Școala am construit-o și am înzestrat-o cu tot ce a fost necesar din banii noștri, cu sprijinul și încurajarea Uniunii Conducătorilor Auto din Republica Moldova, a cărei filială suntem”. Alături de contabilul Constantin Gherboveț, directorul a știut a gestiona banul și veniturile școlii strict pentru prosperarea filialei, dar și a prețui oamenii cu care a lucrat toți acești ani. Se bucură de autoritate printre discipolii școlii, mii și mii viitori șoferi câți i-au instruit împreună majoritatea dintre ei fiind conducători auto de calitate în traseu. Se bucură de aprecierea Uniunii Conducătorilor Auto din Republica Moldova, care este membră a Asociației Europene a Școlilor Auto. Acolo stă înscris numele Școlii auto de la Sângerei condusă de Ilarion Cucereavâi.
Are deschise clase model cum este cea de la LT„Olimp”, unde studiază tinerii regulile de circulație și se pregătesc pentru a deveni buni conducători auto. Are filiale funcționale prin satele din raion, cu instructori și profesori buni, merituoși.

Continuarea citiți în n.1-2 din 1 ianuarie 2022