DISTRIBUIȚI

Odată cu venirea la primăria Sângerei – Vrănești a lui Arcadie Covaliov schimbările spre bine se simt și s-au simțit de la primii săi pași. Victoria în scrutinul electoral din decembrie 2019 pentru fotoliul de primar a calificat-o ca fiind a noastră , a cetățenilor. Noi l-am votat pentru că am crezut în mesajul și în determinarea sa: Eu am venit cu premisa unei schimbări . În determinarea noastră de a trăi mai bine noi cetățenii or. Sângerei i-am acordat încredere, l-am votat și îl susținem în continuare.

Nu este un om care a stat la o parte până a deveni primar prin votul nostru. A fost o persoană vocală pentru interesul cetățeanului în Consiliul raional, în calitatea de consilier sesiza problemele, opta pentru soluționarea lor. Covaliov este omul și primarul bunului simț. El trăiește funcția și cu ea 24 din 24 de ore, din perspectiva muncii colosale pe care o presupune. Dovadă sunt și un șir de realizări, dintre care aș desprinde câteva . A reușit construcția și reparația în variantă albă a următoarelor străzi: Basarabiei-600 m2, Tineretului-1125 m2, Podgorenilor -600 m2. Cheltuielile au fost acoperite din bugetul local. Ne-a bucurat imens realizările în cadrul Proiectului„ Renovarea Iluminatului stradal”. Sistemul vechi de iluminat stradal a fost renovat prin înlocuirea corpurilor vechi, ineficiente cu corpurile de iluminat de tip LED. Acest fapt asigură o vizibilitate mai bună unităților de transport cât și cetățenilor. Asemenea, lucrările au fost finanțate din bugetul local. Lucrări de construcție „Casa Operatorului” pentru instalarea utilajului modern care va fi procurat la obiectul început încă în anul 2014- Canalizarea unui sector în or. Sângerei.
Următorul proiectul a fost definit: Repararea capi. Cazangeriei, sistemul de încălzire a Grădiniței„ Ghiocel”( nr.1) din oraș. Grija față de cetățeni și echipa primăriei se simte prin atitudinea sa și condițiile de audiență și de activitate create. Acestea au fost asigurate și prin inclusiv repararea sistemului de încălzire în clădirea primăriei. Instalarea urnelor de gunoi, confecționate de un producător local sunt binevenite și temeinice: confecționate din metal și dispun de capac. Astfel s-a reușit instalarea a 34 urne mari și 15 urne mici. Rămâne pe conștiința cetățenilor să le păstreze și să nu le vandalizeze cum se mai întâmplă.

A reușit finisarea lucrărilor ogrăzii din preajma blocurilor locative din oraș, străzile B. Glavan, E.Voinițchi, Independenței. Lucrări de reconstrucție, amenajarea blocurilor locative pe strada Independenței 52,58,60, strada Albinuța. A fost posibil acest lucru prin Proiectul „IREX” în cadrul Programul Comunitatea Mea. S-a schimbat radical aspectul stațiilor de așteptare pentru locuitorii orașului, asemeni cu bani investiți din bugetul local. 

Continuarea citiți în n.9-10 din 25 februarie 2022