DISTRIBUIȚI
Foto: stopfals.md

După formarea majorității parlamentare ACUM/PSRM și învestirea guvernului condus de Maia Sandu, pe rețelele sociale au apărut mai multe dezinformări, iar site-urile de știri false s-au întrecut în inventarea minciunilor despre noua guvernare care afectează emoțional și induc panică, scrie portalul Stopfals.md.

Fals: Maia și Dodon au votat: Cetățenia română pentru toți moldovenii se anulează de la 1 iulie

Alt site de știri false Portal-news.info a scris că „ACUM și PSRM au votat: Veteranii de război de pe Nistru vor fi lipsiți de toate distincțiile de stat și pensii”, iar Realitateazilei.pro a anunțat că „Maia și Dodon au votat: Cetățenia română pentru toți moldovenii se anulează de la 1 iulie 2019”. Ambele informații sunt false, nu au existat asemenea decizii, iar cetățenia română nu poate fi anulată decât de statul român.

Fals: Maia Sandu l-a eliberat din închisoare pe Filat și a acceptat 40 de mii de migranți sirieni

Același site de falsuri Stiri-de-urgenta.info a anunțat că „Vlad Filat eliberat din închisoare, de către noul prim-ministru Maia Sandu…”, dar și că „Maia Sandu a acceptat 40 de mii de imigranți sirieni în Republica Moldova”. Aceste informații sunt false: prim-ministra M. Sandu nu a eliberat pe nimeni din închisoare, nu a declarat asemenea intenții și nici nu poate face acest lucru, iar falsul cu migranții sirieni a fost utilizat pe larg în scop de dezinformare și discreditare a Maiei Sandu și în timpul campaniei electorale pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 2016.

Continuare pe Stopfals.md.