DISTRIBUIȚI

Scandal în satul Sângereii Noi, după ce medicul de familie a testat la COVID-19, o elevă din școală, fără permisiunea părinților.
Copila de zece ani s-a adresat la medicul de familie cu febră 37,4, aceasta a fost testată la coronavirus de către medicul din localitate, fără permisiunea părinților. Rezultatul a ieșit pozitiv, iar clasa în care învăța a fost plasată în carantină.
Peste trei zile, minora se simțea mai bine și tatăl acesteia a dus-o la Bălți, unde a făcut testul repetat la un laborator privat. Rezultatul a ieșit deja negativ, însă clasa nu a fost redeschisă.
Contactată de reporterii televiziunii TV8, medicul de familie a comunicat: „– Fata a fost de acord să dea testul, eu nu am forțat-o. – Dar dumneavoastră cunoașteți că orice procedură medicală unui minor trebuie să i se facă cu consimțământul părinților. – Foarte corect. Am testat-o că din clasa ceea era al treilea caz, m-a pus în gardă”.
Medicul din localitate nu are încredere în testul prelevat după trei zile la un laborator privat. Totuși, a scris o cerere de demisie, întrucât e de acord cu învinuirile aduse.
Sursa: TVN