DISTRIBUIȚI

Scăldatul în lacurile din țară ne poate îmbolnăvi! Atenționarea vine din partea specialiștilor, care susțin că atât apa, cât și nisipul conțin bacterii periculoase. Medicii îndeamnă cetățenii, în perioada estivală, să evite scăldatul în lacurile din țară, dar și zonele de agrement. Totuși, în zilele toride, oamenii ignoră avertismentele și își pun sănătatea în pericol.

În context, POLIȚIA atenționează părinții să respecte la scăldat următoarele reguli, cu scopul de a evita astfel de tragedii:

Nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat în apă sau în apropierea apei, nici măcar în piscinele speciale pentru cei mici.
Scăldaţi-vă numai în locuri special amenajate; în caz contrar, puteţi nimeri în gropi adânci, albia poate fi nămoloasă, cu plante, pietre; în râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri.
Urmărește comportamentul copilului în apă: nu citi, nu te juca la telefon în timp ce copilul este în apă, nu te întoarce nicio clipă cu spatele la acesta.
Nu vă scăldați după ce ați consumat băuturi alcoolice.
Nu permite copilului să treacă după pistele de interzicere sau să se apropie de mijloacele plutitoare, chiar dacă știe să înoate.
Nu-l lăsa pe cel mic, dacă nu știe să înoate, să se joace cu jucării gonflabile, animăluțe etc. în apa care îi depășește talia.
Nu-l lăsa să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă.
Echipează-l cu vestă/colac de salvare, aripioare gonflabile etc. Sunt interzise pentru scăldat saltelele cu aer, anvelopele din cauciuc, scândurile.
Nu-i permite să se scalde seara târziu şi noaptea.
Nu-i permite să practice jocuri cu elemente de plonjare sau să lanseze semnale false de alarmă.