DISTRIBUIȚI
În poză: o parte din învingătorii concursului sportiv alături de organizatori

În a treia zi de duminică a lunii mai s-a sărbătorit Ziua Sportului şi a Mişcării Olimpice. Acțiunea a avut ca scop promovarea importanței sportului și a unui mod de viața activ, precum și instruirea societății în spiritul valorilor olimpice: excelență, prietenie și respect. La Sângerei, sărbătoarea sportului a început solemn în Piața Independenței, continuând pe stadionul orășenesc. Cei prezenți la competiţiile sportive au fost încântați de organizare, premii, trofee şi distincţii generoase.

Organizatorii evenimentului: Primăria oraşului Sângerei, Serviciul Sport şi Tineret al Consiliului raional, Şcoala de Sport „Dumitru Atanasov”, Asociaţia Olimpică Teritorială a Comitetului Naţional Olimpic au ținut cont ca competițiile sportive să se desfășoare la cel mai înalt nivel şi să fie cât mai atractive, atât pentru admiratorii sportului cât şi pentru participanţii la competiţii. La desfășurarea acțiunii sportive s-au mobilizat toate structurile desconcentrate și serviciile descentralizate din raion. Anul acesta Mișcarea Olimpică de la Sângerei a reunit peste 1000 de cetățeni.
La deschiderea evenimentului, Președintele raionului, Vasili MARANDIUC a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor ce sunt pasionați de sport, menționând: „Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice este un frumos prilej de a ne aminti de istoria Mișcării Olimpice, de a exprima recunoştinţă sportivilor naționali și tuturor celor care au contribuit la obținerea performanțelor sportive la competițiile naţionale şi internaționale. Totodată, este o oportunitate de a cunoaște eroii sportului național, de a învăța din experiența lor, de a descoperi noi forme de sport și de a îndemna tânăra generație să practice sportul. Sportul are puterea de a aduna, de a schimba, de aceea vă îndemn să-l practicați.”
Sute de sportivi s-au aliniat pentru a participa la Cross-ul olimpic, alergând distanța de 3 km. În final, învingători la această probă au devenit Daniela PALAMARI, L.T. „Olimp” și Ion LOPOTENCO, L.T. „A.Agapie” Pepeni…

Continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 21 din săptămâna aceasta