Sărbătoare care unește generații

Sărbătoare care unește generații

153
DISTRIBUIȚI
În poză: Mihai CURCIUC

Dragostea de carte ne adună la începutul acestei luni de toamnă la careurile de inițiere a anului școlar 2018-2019. Această sărbătoare unește generații, pentru că emoțiile unui început de an școlar ne copleșesc pe toți: părinți, bunei și desigur, cadrele didactice. Revenim la școală cu noi speranțe, perspective, cu un surplus de energie creatoare și cu intenția de a cuceri noi înălțimi.
Pentru oricine care a pășit cândva, pragul școlii, începutul anotimpului de toamnă, a lunii septembrie se asociază cu clinchetul de clopoței, râulețe de flori ce curg grăbit spre porțile deschise ale școlii, cu sclipirea geamurilor, mirosul de vopsea ale sălilor de clasă.
Pe unde ne-ar purta căile sau potecile vacanței mari, către început de septembrie ele, negreșit, te readuc la școală, la templul cunoașterii, de unde atâtea zboruri spre culmi își iau începutul.
Acest tablou feeric al unei frumoase zile de toamnă a completat și amplificat emoțiile celor care și-au îndreptat pașii spre instituțiile de învățământ.
În raionul Sângerei, potrivit unor date prealabile, în noul an de studii, numărul elevilor care vor studia în instituțiile de învățământ preuniversitar s-a redus puțin în comparație cu anul trecut.
După cum a menționat Mihai CURCIUC, șef adjunct Direcția Educație, în anul curent instituțiile de învățământ au fost pregătite mai bine pentru a primi copiii.
„În cadrul careului solemn, consacrat Zilei Cunoștințelor s-a vorbit cu satisfacție despre rezultatele obținute de absolvenții instituțiilor de învățământ din: LT ,,M. Eminescu”, LT ,,A. Agapie”, LT ,,D. Cantemir”, LT ,,Olimp”, Gim. ,,I. Vatamanu”, Gim. „V. Mereniuc”, Gim. Gr. Vieru”, Gim ,,I. Ignatiuc”, Gim ,,A. Crihan”, Gim ,,I. Boghiu”.
Începutul lunii septembrie coincide, în mod tradițional, cu momentul unui nou început, cu timpul regăsirilor și al revenirii la carte, la studiul aprofundat al diverselor materii și discipline.
Pentru fiecare elev sau student, începutul lui septembrie marchează un nou început de drum, o nouă treaptă în urcușul spre marile adevăruri…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 31 din această săptămână