Sângereienii se sufocă (video)

Sângereienii se sufocă (video)

741
DISTRIBUIȚI

Oamenii se coc la propriu, deoarece nu au cum se proteja în fața caniculei. Astfel, dacă doriți să fugiți de temperaturile  toride… nu prea aveți unde. Lacuri decorative în împrejurimi nu avem, nici chiar bazine artificiale. În aceste condiții omenii, mai ales cei cu probleme de sănătate, sunt rugați să stea mai mult în case. De asemenea, nu este recomandabil să vă planificați treburi pe la orele amenzii, pentru că, dacă vi se face rău, va trebui să  ajungeți  la cel mai apropiat Centru de Sănătate sau să chemați  Serviciul de urgență. 

Valul de caniculă care a pus stăpânire pe toată țara dă bătaie de cap oamenilor. Aceștia spun că le este foarte greu de la o zi la alta. Chiar și așa, unii sunt nevoiți să muncească zi de zi sub cerul liber.

Basma albă, pălării, chipiuri așa se luptă oamenii cu soarele. Pentru comercianții de la Piața Municipală, canicula este un adevărat test de rezistență,  au menționat mai multe bătrânele care zilele aceștea erau  la piața din oraș, pentru a vinde borș, diferire semințe, ulei…A câștiga câțiva leuți pentru existență. Discutând cu ele mi-au spus că: „e mare năduf, cu mare greu suportăm canicula.  Zilele acestea unei femei i s-a făcut rău de la insolație.Ne-am speriat și am chemat ambulanța . Ea a venit cam greu. Aici, în piață nu este instalat vre-un cort, unde să poți bea un pahar cu apă, sau să primești de urgență asistență medicală. E regretabil faptul.”

Pentru a ajuta oamenii orașului, Primăria a instalat  două umbrele anti-caniculă. Doritorii pot bea apă rece, se pot ascunde la umbră de  efectele nocive ale caniculei. Mai multe persoane au solicitat prezența unui lucrător medical în locurile mai aglomerate pentru a primi ajutor medical în caz de  necesitate..

În măsura posibilităților Primăria Sângerei întreprinde acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate a sezonului estival actual.

Victor Mirciu, mediator comunitar, Primăria Sângerei a spus: „Pe perioada caniculară, persoanele orașului se adăpostesc la umbră și beau câte un pahar cu apă rece. Majoritatea persoanelor se arată destul de bucuroși și satisfăcuți de inițiativa primăriei.”

Ion Borș, specialist cadastral și funciar, Primăria Sângerei:„ Pe teritoriul orașului Sângerei nu avem nici un loc special amenajat pentru agrement.  Toți deținătorii de bazine acvatice  cât și cei care arendează bazinele, au fost informați, că ei sunt cei, care trebuie prin diferite metode să informeze populația orașului că, scăldatul este interzis. Noi, responsabilii din cadrul  primăriei am informat deținătorii bazinelor acvatice că scăldatul este interzis și că ei poartă responsabilitate pentru a preîntâmpina populația. Pericolul există. Noi,  avertizăm cetățenii să conștientizeze  faptul că, în bazinele acvatice din raza primăriei  scăldatul este interzis.” …

continuarea articolului îl puteți găsi în ziarul numărul 24 din această săptămână