DISTRIBUIȚI

Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional, sau intâlnit eroii care prin solidaritate individuală, salvează vieți. E vorba despre donatorii de sânge din raion, care necâtând la situația pandemică au continuat să-și îndeplinească această misiunea nobilă și vitală pentru cei care suferă de diferite maladii.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului, marcată anual la 14 iunie, Grigore Corcodel, președintele raionului, a decernat cu diplome de merit, pentru participarea voluntară și constantă în campaniile de donare. În mesajul de mulțumire rostit, a remarcat curajul deosebit de care dau dovadă acești cetățeni, calificîndu-i ca exemplu pentru ceilalți membri ai comunității. La rândul său, Eleonora Tartacovschi, șefa Centrului de Sănătate Sângerei, a remarcat valoarea majoră a donărilor și a estimat că atât instituțiile medico-sanitare publice, cât și autoritățile locale, trebuie să contribuie la consolidarea spiritului motivațional.


Motor al dezvoltării

În satul Copaceni sa desfașurat seminarul lucrătorilor din domeniul Culturii, la Casa Memorială a marelui poet și promotor înflăcărat al valorilor naționale, „Adrian Păunescu”.

Evenimentul a demarat cu unu minut de reculegere în memoria regretatului maestru Iurie Sadovnic, Artist al Poporului și Cavaler al Ordinului Republicii, personalitate inconfundabilă pentru întregul neam.
Secția raională Cultură în colaborare cu Casa Raională de Cultură „Nicolae Iorga” au abordat diverse teme ce țin de activitățiile culturale raional, cât și problemele întâmpinate de angajații din domeniu. Totodată au fost menționate rezultatele înregistrate și trasate noi sarcini pentru următoarea perioadă.
Pentru rezultate remarcabile, activitate prodigioasă, ireproșabilă, contribuție semnificativă, profesionalism, dedicație, precum și cu prilejul împlinirii a 60 ani de la naștere cu Diplome de Merit au fost decernați, dna Sofia Aparatu, director Biblioteca Publică din satul Prepelița și dl Petru Pietraru, regizorul Teatrului „Amintiri”, Casa de Cultură „Nicoale Glib” din satul Pepeni.


 

Același neam, aceeași cultură…

Președintele Grigore Corcodel, vice-președinților Iulian Erimei și Ion Bîrsanu, au avut o întrevedere cu deputatul în Parlamentul României Adrian George Axenia, consilierul parlamentar Anghi Mateescu și profesorul Alexandru Săraru.

În cadrul dialogului, au discutat despre personalitățile notorii ale raionului, locurile pitorești din teritoriu și perspectivele implementării proiectelor de dezvoltare. Însoțiți de Grigore Corcodel, și Valeriu Rusu, oaspeții de onoare au vizitat Casa raională de Cultură “Nicolae Iorga”, unde au întâlnit bibliotecarii din raion au donat un lot de cărți. În mesajele rostite, s-a evidențiat istoria adevărată a apartenenței naționale, cât și identitatea culturală, care este comună ambelor părți ale Prutului. Partenerii din România au fost interesați să viziteze bustul Mitropolitului Iosif Nnaniescu, a lui Nicolae Iorga, Troița lui Valeriu Gafencu și Casa memorială “Adrian Păunescu”, unde au lăsat o amprentă pronunțată prin cărțile dăruite.
Considerăm că aceste momente ne face să percepem, că valoarea inestimabilă a neamului nostru este unitate, perpetuarea căreia ne permite să ne dezvoltăm rațional și spiritual.

Continuarea citiți în n.24 din 18 iunie 2021

Achitat DIN BANI PUBLICI