DISTRIBUIȚI

Sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl poate avea un om.
Prin varietatea activităților desfășurate, școala are un rol important în formarea și dezvoltarea elevului în spiritul unui stil de viață sănătos.

Astfel proiectul care a demarat în LT „Olimp” la data de 17.01.2022 „Alege să trăiești sănătos” a avut drept scop promovarea unui stil de viață sănătos prin implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a părinților în diverse activități; să stimuleze interesul și motivația pentru o alimentație sănătoasă și pentru mișcare; conștientizarea de către întreaga comunitate a necesității adoptării unui stil de viață sănătos.
Printre multele activități organizate în cadrul proiectului instituțional s-au evidențiat: discuții cu elevii liceului împreună cu asistentele medicale Cucoară I. și Cucoș M. cu genericul: „Regimul zilei, respectarea igienei personale”(clasele I-A, B, C, D) și „Sănătate de la toate”(clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a); ora informativă în parteneriat cu părinții medici „Zâmbet frumos, copii sănătoși”; trayning în parteneriat cu voluntarii de la CSPT „Viitorul”Sângerei și elevii clasei a XI-a B împreună cu d. Tabarcea V., profesoară de biologie; oră de profilaxie în clasa a IV-a A „Sănătatea este un dar”, psiholog școlar Spînu L.; starturi vesele „Schimbare prin mișcare” organizate de d. profesori de ed. fizică Stamatin G. și Condorachi E. împreună cu elevii din cl. a V-a A și D; flashmob „Dacă vrei să crești voinic, fă gimnastică de mic”cu d. Chiriac A, coreograf, și elevii din clasele primare; expoziție de desene cu genericul „Stil de viață sănătos” lucrări ale elevilor din ciclul gimnazial și prof. de artă plastică Chitoroagă L.; expoziția „Moschete din materii reciclabile”(elevii cl. a V-a –a XII-a), prof. de ed. tehnologică Maștaler R.; concursul „Cea mai curată clasă”; simpozionul „Alege să trăiești sănătos”(membrii CCE) și finalizarea proiectului cu produsul digital „Sănătate tuturor” realizat de d. Chiriac A.

Continuarea citiți în n.6 din 4 februarie 2022