DISTRIBUIȚI

În acest sens, conducerea raionului, alături de echipa de funcționari ai Consiliului raional cât și echipele primăriilor, întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor de învățământ, promotori ai unui stil de viață sănătos, s-au întrecut în cadrul mai multor competiții sportive.

Președintele raionului, Grigore Corcodel, a subliniat importanţa majoră a sportului în viaţa socială, fapt ce contribuie nemijlocit la promovarea valorilor sportive și educarea unei generații responsabile și sănătoase. Mai apoi, președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban, originar din satul Chișcăreni, a vorbit despre importanța promovării culturii sportive atît în mediul familial cât și în cel școlar.
Evidențiem că evenimentul organizat de către Serviciul Tineret și Sport, Direcția Educație, Agenția Teritorială Olimpică în parteneriat cu primăria Sângerei, a debutat în Piața Independenței, unde a fost dat startul Crosului Olimpic, consacrat „Zilei Internaționale Olimpice”, ediția a XVI-a 2022. Astfel, participanții au alergat o distanță de 2000 metri.
Ulterior cei prezenți au putut să-și demonstreze capacitățile la mai multe activități, precum, volei, minifotbal, tenis de masă, ridicarea greutăților, joc de dame, împins din culcat cu halteră, estafea familiei, tragerea odgonului și lupta tradițională trânta (la berbec și la cocoș) la Stadionul central „Olimpiada 80”.

Continuarea citiți în n.23 din 27 mai 2022

BP,P