DISTRIBUIȚI

Peste 3000 puieți de arbori și arbuști au plantat sâmbătă declarată Zi de înverzire a plaiului funcționarii publici și angajații de la instituțiile bugetare din Telenești care au muncit pe terenurile care aparțin de IS ”Moldsilva” aflate în ocoalele silvice de la Telenești și la Ghiliceni.Au participat peste 60 persoane, s-au plantat în temei salcâmi pe parcelele respective, ne-a informat Vladimir Lungu, șeful Inspecției Ecologice Telenești.

Dl Lungu a mai precizat că dintre toate primăriile raionului cei mai organizați s-au dovedit angajații instituțiilor bugetare de la Chiștelnița care au avut pregătit terenul din timp ceea ce le-a permis să sădească circa 2500 arbori. Activități de înverzire au mai avut pe teritoriile orașului Telenești,Bănești și Codrul-Nou.
”Avem multe terenuri accidentate și unica soluție este împădurirea lor. Astfel evităm eroziile, calamitățile naturale care devenit frecvente în primul rând”, -a relatat Constantin Ciobanu,primarul de Chiștelnița.
”Acțiuni de înverzire urmează să aibă loc și în alte sate unde se pregătesc terenuri pentru plantare”, a stiulat dl Lungu.