DISTRIBUIȚI

În cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie s-au înscris atât de mulți candidați, încât, atunci când consulți lista, ți se face negru în fața ochilor. Cei mai mulți dintre candidați știu că nu au nicio șansă de a promova. Absolut niciuna. Ce-i determină totuși pe acești oameni să se erijeze în postura de kamikaze și să se avânte în această luptă fără sorți de izbândă?

Căci aici n-ar fi vorba despre un elementar și omenesc, în fond, care, să-i facă… să se facă de rușine, pentru că asta îi și așteaptă: rușinea acumulării câtorva sute de voturi, ba poate și mai puține, pe care li le vor oferi niște rătăciți ca și ei ori niște persoane care și-au încurcat, cu mâinile tremurânde, opțiunea.
O vorbă înțeleaptă spune: „ Lupul păru-și schimbă, dar năravul ba”. Această spusă se încadrează perfect în cazul multor partide și blocuri electorale antrenate în actuala cursă electorală. Vremurile trec, se mai schimbă, dar realitatea de astăzi, întâlnirile electorale de astăzi și din trecut adeveresc fapte arhicunoscute: formele și metodele lor de lucru cu masele au rămas cam aceleași, cunoscute din istorie. Se știe deja că zilele acestea, în plină campanie electorală, mulți cetățeni din teritoriu au rămas consternați de comportamentul vulgar al unor candidați, care le-a citit o lecție de rea purtare în alegerile anterioare, într-un cerc mai restrâns, le-a promis unor conducători locali câte un dosar deschis, în cazul unor rezultate proaste în alegerile parlamentare anticipate.
Aceștia sunt doar unii candidați ai Blocurilor electorale s-au deplasat la întâlnirile cu cetățenii din raion. Ei se completează destul de bine unul pe altul. Vă mai amintiți de ceilalți acoliți lângă acei cu secera și ciocanul: acei cu hulubul, furnica, rândunica, spicul…

Victoria Marin

Continuarea citiți în n.26 din 2 iulie