Să ne promovăm Personalitățile satului Bălășești

Să ne promovăm Personalitățile satului Bălășești

70
DISTRIBUIȚI

,,Vasile Botnaru-Academician, , dr. hab. conf. certcet. ,Institutul de Genetică, Filologie și Protecție a Plantelor, Chișinău, Republica Moldova-născut în s.Bălășești”

 

La 29 august, în perioada de desfășurare a Sărbătorilor Naționale ,Biblioteca Publică Bălășești, a avut fericita ocazie, din invitația D. Vasile Botnaru-Academician, să particip la Lansarea de Carte desfășurată  la Centrul Academic Internațional Eminescu, unde au avut loc mai multe activități culturale cu prilejul Sărbătorii Naționale Ziua Independenței Republicii Moldova:

La masa rotundă „Vița-de-vie – izvor de admirație, inspirație și mândrie din moși-strămoși”; lansarea cărților „Universalitatea viței-de-vie=Универсальность винограда=The universality of grapevine” și „Enciclopedie de viticultură ecologică”; expoziții inedite cu soiuri de vița-de-vie „Struguraș de pe coline” și de lucrări „Vița-de-vie” în meșteșugărit și artizanat”.

Autorii cărții sunt prof. univ. Alin-Ionel DOBREI, Alina Georgeta DOBREI, preotul Petru DĂRĂU, dr. hab. Eugeniu ALEXANDROV, dr. hab. Vasile BOTNARI, și acad. Boris GAINA. Cartea este apărută cu contribuția financiară a Ministerului Culturii și este rodul muncii frumoase a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara și Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Academia de Științe a Moldovei.

Unul din autorii cărții, doctor hab. Vasile BOTNARI, a dăruit volumele cu dedicații pentru colecția Centrului. La aceste evenimente a participat și Acad. Mihai Cimpoi, care a vorbit despre vița-de-vie în literatură. Au participat specialiști în domeniul viticulturii, agriculturii, producători de vinuri, meșteri populari ș.a.

La finele activității, aceste volume de cărți au fost oferite  și Bibliotecii Publice Bălășești. Le suntem foarte recunoscători.

Tatiana Botnarenco, șefa Bibliotecii Publice din satul Bălășești