DISTRIBUIȚI

Odată cu inventarea roții asupra omului s-a abătut pericolul accidentelor rutiere. Anual în lume își pierd viața în accidente sute de mii de oameni. Guvernul Republicii Moldova a elaborat un plan de acțiuni conform căruia, ca și în țările europene, urmează a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere. Ne obligă și ridicarea nivelului securității la trafic și faptul că suntem membri ai Asociației Europene a școlilor auto.

E de datoria noastră să facem totul pentru a îmbunătăți securitatea rutieră, să intensificăm lucrul cu membrii, angajații noștri, să îmbunătățim calitatea pregătirii conducătorilor auto. Dacă un cursant a lipsit la 25% din lecții el urmează a fi exmatriculat. În viitorul apropiat absolvenții școlilor auto vor primi permise de conducere de format unic – ca în toată Europa, dar pentru aceasta trebuie să fim pregătiți, mai ales la nivel de conștiință, or, anume la acest capitol cedăm mult conducătorilor auto din țările europene.
La noi, în Sângerei este creată o bază instructiv-materială de invidiat, aici se face un lucru bun. În deosebi se acordă atenție instruirii copiilor, studierii de către ei a regulilor circulației rutiere. Condițiile de pregătire a șoferilor sunt foarte bune. Da, mai avem și probleme e greu de găsit profesori cu studii superioare automobilistice. Aceasta e o problemă pentru toată republica.

Continuarea citiți în n.43 din 29 octombrie 2021