DISTRIBUIȚI

A trecut şi turul doi al alegerilor prezidenţiale. Febra scrutinului s-a mai potolit. Unii s-au bucurat, alţii s-au întristat. Unii întrezăresc speranţe, alţii îşi fac griji.

În perioada preelectorală au ieşit la rampă mulţi lideri locali de partid, analişti politici şi jurnalişti ai presei şi televiziunilor de ,,buzunar’’, care, pe parcursul campaniei electorale, au denaturat adevărul, au minţit şi manipulat opinia publică.

E trist faptul că omul simplu devine o marfă ieftină în mâinile manipulatorilor şi a ,,formatorilor’’ de opinie, care, după ,,prelucrare’’, vând ,,marfa’’ pe bani grei politicienilor.
Dacă alegătorul simplu, în alegeri, e cumpărat cu un kilogram de zahăr, făină sau este dus gratis în ,,Orheiland’’, atunci slugile unor partide, ,,formatori’’ de opinii, se aleg cu posturi, cu sume frumuşele, iar politicienii cu milioane.
De multe ori mi-am pus întrebarea ce se întâmplă cu alegătorul nostru, care, de 30 de ani, la fiece scrutin se lasă minţit şi votează contra adevărului?
O explicare ar fi, că baştinaşii acestei palme de pământ au fost deznaţionalizaţi, dezbinaţi, minţiţi, manipulaţi…
Oamenii simpli, care votează hoţii şi mincinoşii, nu sunt vinovaţi, nu că nu le-ar ajunge înţelepciune, ci de aceea că sunt prostiţi de presa şi televiziunile acaparate de persoane dubioase şi trădători de neam.
În acest scrutin s-a demonstrat încă odată că găgăuzii, bulgarii şi ruşii sunt uniţi. La 15 noiembrie ei au votat 95%, 93% şi respectiv 86% pentru Dodon, pentru acel care le-a promis că îi va duce spre Est. Dar cum procedăm noi, cei din neamul lui Ştefan cel Mare?

Continuarea citiți în nr. 45 din 27 noiembrie 2020