DISTRIBUIȚI

Fostul director general al Combinatului de Vinuri „Cricova SA”, VALENTIN BODIUL a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.
Amintirea lui VALENTIN BODIUL va rămâne veșnic vie pentru toți cei din raionul Sângerei care l-au cunoscut sau au avut șansa de a munci alături de el. Ar fi împlinit 70 de ani în ianuarie anul viitor. Inginer-tehnolog de meserie, Doctor în Economie, VALENTIN BODIUL și-a dedicat viața domeniului vinificației.
Și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de Vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de Vin din satul Drăgănești (1974- 1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetului raional al Comsomolului Sângerei –UTC (1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului General al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).
Trei decenii le-a consacrat activității în cadrul Combinatului de Vinuri „ Cricova”, fiind director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii. Cavaler al Ordinului Republicii. Pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”. De asemenea, i-a fost conferită Medalia „ Pentru vitejie în muncă”. Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător, un om de o valoare profesională deosebită. Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei BODIUL și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
Profund îndurerați: Ion Golban, Boris Cucoș, Vladimir Hurs, Ion Bînzari, Svetlana Chifa, Victor Bejenaru, Olga Condorachi, Gheorghe Aramă, Mihai Trandafir, Gheorghe Sandu