DISTRIBUIȚI
În poză: Alexandru CHIOSEA cu meșterii populari

Satul Rădoaia a trăit bucuria şi revelaţia unei sărbători culturale cum n-a mai trăit-o vreodată. Din iniţiativa unui om de bună credinţă, tânăr, activ şi prosper prin afacerile sale, în localitate a fost organizat Festivalul-Internaţional „Vin-fest”, la prima sa ediţie. Festivalul a fost conceput şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Secţia Raională de Cultură. La eveniment au participat colectivele- model, folclorice şi vocale, cât şi cele de dans popular moldovenesc din localităţile raionului, meşterii populari cu expoziţii a lucrărilor confecţionate.

Duminica trecută satul a clocotit de lume bună care a participat sau s-a aflat în calitate de spectatori. Alexandru CHIOSEA şi-a dorit să organizeze o sărbătoare pentru oamenii localităţii. Aşa-i este firea sa umană, mereu să organizeze ceva pentru localnici, să se implice în prosperarea satului, în momente mai precare din viaţa cetăţenilor, să-i ajute. De unde dă, Dumnezeu înzecit îi dăruieşte.Un sat atât de mare şi de frumos ca Rădoaia şi nimic nu se organiza pentru deliciul sufletesc al oamenilor, pentru o odihnă de duminică, activă, cu cântec, dans şi voie ună, care să scoată din case sătenii şi să-i unească. Colectivele care au răspuns invitaţiei au fost primite de organizator şi un grup de tineri, cu pâine şi sare, tradiţionalul vin- fest şi un cald mulţumesc că au venit. Pentru colectiv, fiecare conducător de formaţie a primit câte un colac şi simbolul festivalului. Dacă nu au avut impedimentul lipsei de transport, practic toate colectivele din cadrul Secţiei Cultură au răspuns la solicitarea de participare.
„Am venit cu 5 colective:„Chişcăreanca” „ Moştenitorii”, „Opincuţa”, „Stejăreii”, colectivul de dansatori, în total 70 de participanţi. Dacă muncim la valorificarea folclorului, la stăpânirea ţinutei scenice fiecărui colectiv, ne place să ne prezentăm lumii largi, ne place să fim făclia culturii unui eveniment cultural asemeni acestuia iniţiat la Rădoaia…

Mai departe puteți găsi în ziarul nr. 41-42 din această săptămână