DISTRIBUIȚI

De la începutul anului şi pînă în prezent pe teritoriul r-lui Sîngerei s-au produs 18 incendii în urma cărora au decedat 3 persoane, 87 % din incendii au avut loc în sectorul locativ privat. Totodata a fost înregistrată o situație excepționale cu caracter tehnogen.
Deoarece suntem la începutul sezonului festival serviciul prevenție al Secție SE Sîngerei reamintește cetățenilor că anume vara şi îndeosebi în perioada caniculei se majorează considerabil numărul cazurilor de înec a persoanelor. Astfel preîntîmpinăm populația despre riscurile la care sunt expuși în această perioadă și anume în cazul nerespectării regulilor de comportare pe apă și practicării scăldatului în locuri neamenajate, necunoscute și care nu sunt dotate cu stații de salvare (plaje, salvamari şi echipament de salvare), Foarte importantă este monitorizarea și supravegherea de către maturi a minorilor cu interzicerea deplasării acestora la bazinele acvatice neamenajate pentru scăldat. Evitarea scăladtului după consumul băuturilor alcoolice care favorizează accidentările în apă și situațiile tragice.
Tot în acest context Vă preîntîmpinăm că un alt pericol în această perioadă îl reprezintă arderile necontrolate a vegetaţiei. Cauzele prioritare de apariție a acestora rămîn a fi: imprudenţa cu focul în timpul şi după organizarea picnicurilor în natură, incendierile nesupravegheate a deşeurilor, imprudenţa în timpul fumatului, jocul copiilor cu focul şi incendierile intenţionate. Aceste arderi la prima vedere inofensive pot provoca pagube imense datorită extinderii focului către fondul forestier sau spaţiul locativ privat.
În caz de urgenţă apelaţi Serviciul 112.