DISTRIBUIȚI

Cetățenii raionului Sângerei au participat duminică 1 noiembrie, 2020, la scrutinul electoral pentru alegerea președintelui țării. Potrivit rezultatelor votării prezentate de Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Sângerei nr.28,în listele de bază au fost incluși 69980 alegători. În listele suplimentare pentru a participa la scrutin s-au înscris 299 alegători. Din numărul total, au participat la votare 29 481 alegători, cu unul mai puțin decât cei care au primit buletine de vot. În total au fost înregistrate 29109 voturi valabil exprimate.
Ca și toți cetățenii țării participanți la scrutinul electoral din 1 noiembrie, curent, votanții de pe circumscripția raionului Sângerei au avut de ales dintre 8 candidați înscriși în listele electorale cu care au mers către urnele de vot. Potrivit rezultatelor votării incluse în procesul verbal întocmit de Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Sângerei ,nr. 28 concurentul electoral Renato Usatâi, Partidul Politic „Partidul Nostru ” a acumulat cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. După numărul de voturi el deține locul I, cu 9283 de voturi. Candidatul independent Igor Dodon a fost votat de un număr de 8722 votanți și s-a clasat pe locul II după numărul de voturi valabil exprimate pe circumscripția electorală nr.28 Sângerei. Câștigătoarea turului I al scrutinului Maia Sandu, președinta PAS s-a bucurat de încrederea a 7110 voturi valabil exprimate. Urmează Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor” cu 1873 voturi câștigate. Tudor Deliu a fost votat la Sângerei, pe întreaga circumscripție de către 817 alegători. După aceasta, urmează candidatul Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr cu doar 684 de voturi valabil exprimate .Octavian Țîcu, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” s-a bucurat de susținerea a 410 alegători. Pentru Dorin Chirtoacă, Bocul Electoral Unirea, ultimul înscris pe lista concurenților electorale, și-au dat voturile 210 participanți la scrutin de pe Circumscripția nr.28 Sângerei. În continuare publicăm rezultatele votării înregistrate în fiecare birou electoral, care au activat în cadrul primăriilor raionului.
Redacția mulțumește pentru colaborare Consiliului electoral de circumscripție nr 28 Sângerei, președinte Dumitru Lupașcu, vicepreședinte Ion Starostin, secretar Aliona Donțov, pentru deschidere, receptivitate și acces la informație cu privire la rezultatele scrutinului în teritoriul raionului nostru
Continuarea citiți în nr. 42 din 06 noiembrie 2020