DISTRIBUIȚI

Refugiații din Ucraina, adăpostiți de mai multe familii din raionul Telenești au beneficiat de vouchere pentru procurarea produselor alimentare și de primă necesitate.

Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM – Moldova) a venit cu inițiativa nobilă de a susține familiile refugiate, astfel au oferit 129 de vouchere pentru 125 de familii care s-au refugiat în Republica Moldova și sunt găzduiți de familiile din localitățile raionului Telenești. Familiile cu mai mulți de 3 copii au beneficiat de câte 2 vouchere. Suma voucher-ului constituie 1000 de lei și poate fi folosit pentru rețelele de supermarketuri Linella și Fidesco, în decurs de 5 luni de zile. Pe lângă aceasta, familiilor care au avut nevoie le-au fost oferite câte o cartela de telefonie mobilă din rețeaua națională.
La primele ore ale zilei, familiile de refugiați s-au adunat în holul Consiliului raional pentru a primi donația oferită. Responsabilă de organizarea evenimentului a fost Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei care a dat curs ofertei parvenite din partea OIM – Moldova.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022