DISTRIBUIȚI

Tradițional, a treia duminică a lunii iunie se sărbătorește Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Cu acest prilej minunat,astăzi, în incinta Casei de Cultură „ Nicolae Iorga” au fost omagiați toți cei care au îmbrățișat aceste profesii nobile. Pentru responsabilitate , munca și devotamentul de care dau dovadă zi de zi, precum și pentru zâmbetele dăruite pacienților, cei mai buni lucrători medicali au fost apreciați cu diplome și premii.

Sărbătoarea a fost moderată de soții Valeriu și Anastasia Rusu, Secția Cultură Sângerei. Un mesaj emoționant a adresat lucrătorilor din domeniul sănătății din raion,Grigore Corcodel, Președintele raionului. El le-a adresat cuvinte de recunoștință pentru devotamentul zilnic în munca nobilă pe care o exercită, menționând performanțele, perseverența și dăruirea de sine a celor ce activează în acest domeniu. „Medicii ne veghează neobosit starea de sănătate, luptă pentru viața noastră asumându-și o enormă responsabilitate.

Cu ei alături ne naștem, cu ei suntem în momentele durerii. Pentru truda depusă, nopțile nedormite, curajul și bărbăția cu care sunteți înzestrați Vă doresc să fiți longevivi, să aveți bunăstare, belșug și recunoștință.”

De asemenea, cei prezenți au avut parte de flori și recunoștința Rodicăi Cojocaru, Primară de Sângerei, Maria Bajura, șefa Direcției Educație Sângerei, Eleonora Tartacovschi, șefa Centrului de Sănătate Sângerei, Lilian Brînză, șeful Spitalului Raional, care au rostit cuvinte de mulțumire sufletească pentru munca depusă, dăruirea de sine și sacrificiul adus pe acest tărâm nobil -medicina, fără de care societatea nu poate exista.

În semn de recunoștință, cei mai buni medici s-au învrednicit de diplome, premii bănești, flori. Secția Cultură Sângerei a pregătit și prezentat un concert inedit, la care au participat colective artistice, de dansuri și soliști din raion, care cu mult drag și emoții pozitive, dar și cu un repertoriu variat au întregit atmosfera de sărbătoare.