DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Salvatorului Postul de Pompieri și Salvatori din comuna Chișcăreni a fost distins printre cele mai bune din Republica Moldova. Primarul comunei Ion Cioina a fost prezent la evenimentul, desfășurat la nivel național și s-a bucurat de distincțiile oferite pentru curajul și profesionismul echipei de salvatori din localitatea și sectorul care salvatorii îl deservesc.

Potrivit șefului Secției Excepționale Raionale Sergiu Mihailiuc,„ Ziua Salvatorului” ne-a adus mici bucurii pe lângă grijile de zi cu zi care le avem. Sunt sincer bucuros pentru aprecierea pe care a primit-o activitatea și coordonarea noastră la nivel național. Mă refer la Punctului de Salvatori și Pompieri din satul Chișcăreni, apreciat la nivel național drept unul dintre cele mai eficiente în intervenții și dotate. Mai mult, persoane – salvatori au fost nominalizate în cadrul festivității Zilei Salvatorului și Pompierilor care s-a desfășurat în Zona de Nord a Republicii Moldova. Raionul Sângerei a fost la apel în cadrul acestei festivități, salvatorii în număr de peste 10 angajați ridicând distincții,” a apreciat oficialul.
Cu ocazia Sărbătorii profesionale aici ,în teritoriu, Sergiu Mihailiuc a organizat Ziua Ușilor Deschise, pentru curiozitatea copiilor. Adunându-i , organizatorii le-au permis copiilor să urce pe mașini și utilaje anti incendiare, astfel să se facă importanți și să îndrăgească această profesie riscantă, dificilă, dar frumoasă și eroică. Pentru curiozitatea asupra profesiei de salvatori a fost simulat un incendiu , la care micii salvatori au fost instruiți să se implice și să-l stingă.

Continuarea citiți în n.17 din 15 aprilie 2022