DISTRIBUIȚI

O altă instituție de învățământ din raionul Sângerei, a fost renovată cu suportul Uniunii Europene.

În acest context, conducerea raionului, în persoana vicepreședinților Iulian Erimei și Tudor Tutunaru, s-au deplasat miercuri, 18 mai curent, la Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămînzeni, unde s-a petrecut recepția la finisarea lucărilor efectuate.
Reiterăm că lucrările au fost realizate în cadrul proiectului investițional „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”, proiect care a fost posibil grație finanțării Uniunii Europene prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), executat în baza contractului de antrepriză nr.165 din 8 octombrie 2020, semnat între Agenția de Dezvoltare Nord, Consiliul raional Sângerei, primăria com. Coșcodeni, Gimnaziul „Iurie Boghiu” și SRL „Valdcongrup”.
Comisia de recepție, formată din 8 membri și asistați de invitați din diverse domenii, rând pe rând au inspectat toate lucrările înfăptuite ca ulterior să se pronunțe asupra acestora. Până a purcede la semnarea nemijlocită a Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor, vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru, a apreciat înalt calitatea celor realizate și a solicitat specialiștilor să expună obiecțiile și neconcordanțele înregistrate.
În alocuțiunea sa, directoarea Gimnaziului, Lilia Cumpătă, a exprimat recunoștința tuturor factorilor implicați în realizarea acestei lucrări, subliniind rolul major al creării celor mai moderne condiții de studiu. Astfel, Gimnaziul „Iurie Boghiu” a fost renovat și eficientizat energetic în urma realizării a 15 măsuri investiționale.

Continuarea citiți în n.23 din 27 mai 2022

BP,P