DISTRIBUIȚI

Există obiceiul ca la orice sfârșit de an să facem bilanțuri prin care ne auto-analizăm, iar pentru noul an, ne stabilim obiective ce urmează să le ducem la bun sfârșit.

Anul 2020 a fost unul din cei mai complicați pentru echipa săptămânalului „Ecoul nostru”. Înrăutățirea vădită a situației economico-financiară a redacției a fost condiționată de mai mulți factori, inclusiv reducerea tirajului, reducerea substanțială a volumului publicității, efectele pandemiei etc.

Veniturile derizorii ale populației de la sate, ajunși și ei la limită, nu permit majorarea prețului de abonare a ziarului. Costul abonamentului a rămas același. De la o vreme încoace ni se face cam trist când ajungem să întoarcem ultimele pagini.

Mulțumim Domnului, dar și Dumneavoastră, tuturor celor care ați fost cu noi de la începutul și până la finele lui, precum și celor care ne-au descoperit pe parcurs, că ați fost alături de noi în acest an de grele încercări și provocări – cu urcușuri și coborâșuri, cu frustrări și împliniri, dar am trecut cu bine peste toate și ne dorim și în anul care vine să Vă fim aproape. Fiindcă, de fapt suntem și vom rămâne în continuare, o publicație pentru cititori.

În permanență am dorit să știm ce anume vreți să regăsiți în paginile noastre, iar Dvs. ați fost darnici de fiecare dată și ne-ați împărtășit așteptările. Acum, într-un moment special pentru noi, dorim ca și în viața tuturor să apară doar lucruri frumoase pe care să le îmbrățișați cu cel puțin la fel de multă satisfacție pe care o avem noi de fiecare dată când un număr de „ Ecoul nostru” ajunge în mâinile voastre. Ne dorim ca speranța și lumina sărbătorilor magice să ne însoțească cât mai multă vreme de acum încolo, starea caldă și blândă să nu se risipească odată cu desființarea bradului și cu demontarea instalațiilor strălucitoare din orașele și satele noastre. Speranța că vine un an nou peste câteva zile și că o vom lua de la capăt crezând că totul va fi altfel și în orice caz cu mult mai bine. Dar, mai presus de orice, ne pregătim sufletele pentru a dărui și a primi iubire, grijă, atenție, îmbrățișări. E perioada în care simțim nevoia de a dărui și de a primi, simțim bucuria de a fi împreună. Dacă doriți să faceți un cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cel mai original și util ar fi părinților, rudelor, colegilor, prietenilor, un abonament la ziarul „Ecoul nostru”. Publicația care a parcurs traseul 2020 ca o cometă încărcată de lumină și dăruitoare de lumină, ce și-a căutat mereu orbita destinului său, …acea pe care ar fi putut să o piardă… „Ecoul nostru” este o publicație, de care nu obosești niciodată. Ziarul este o oglindă, în care ni se văd sufletele. E foarte important să Vă anunț că colegele mele, în dimensiunea dragostei și a dăruirii de sine, iubirea o dăruiesc cititorilor.

Știu, nu ne-a reușit multe, însă ceea ce ne-a reușit, a rezultat exclusiv din dragoste. Chiar ne întrebau unii: „Din ce și cu ce veți edita ziarul?…” sugerându-ne că toate în lumea asta trebuie să aibă și o temelie materială.

Din iubire și cu iubire, le răspundeam, și așa a fost.

Anul nou ne întrerupe din șuvoiul continuu al întâmplărilor. Vom avea o clipă de răgaz, când ne vom elibera puțin de tensiuni. Crăciunul ne va aduce lumină. Vă îndemnăm să observați aceste mici momente de bucurie. Să le conștientizați și prețuiți, fiindcă, vorba aceea, niciodată nu e atât de râu încât să nu poată fi și mai rău. Să sperăm că nu vom simți pe pielea noastră adevărul acestor vorbe.

Vă urăm un an cu multă sănătate, prosperitate, zâmbete, mult noroc, bucurii, cu venituri în plus, cu stabilitate politică, bunăstare și să dea Domnul să ne putem întâlni cu cei dragi. Nașterea Domnului să Vă umple de lumină casele și sufletele.

LA MULȚI ANI!