DISTRIBUIȚI

E război. Și acesta e în pragul casei noastre. Știți ce este interesant? Că se desfășoară între frații de sânge dar, dacă ne adâncim în istorie, apoi ce fel de frați pot fi europenii ucraineni cu așa numiții ruși asiatici? Chiar și numele de ”ruși” l-au furat de la Rusia Chieveană așa, cum au furat și ”alipit” sute de popoare din spațiul de la Cnezatul Moscovit și până la Alasca și insulele japoneze…

Bolșevicii lui Lenin în 1917 au pus mâna pe acest imperiu mare și au format la 30 decembrie 1922 alt imperiu, zis Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste ca un pas mare spre construcția comunismului la ei, apoi în întreaga lume. După cum scrie www.moldova.org : ”URSS nu a însemnat doar colhozuri, salam ieftin și propagandă sovietică. URSS a fost totalitarism, foamete, deportări, Gulag, Stalin, cel De-al Doilea Război Mondial, experimente în agricultură, concurență cu Statele Unite ale Americii, primul zbor pe lună, „fratele mai mare”, comunismul științific, limba rusă, cenzură… ”
După cum știm, acest capitol sovieto-comunist, care a durat peste 70 de ani a suferit eșec, ca în 1990 să dispară, iar fiecare stat-republică, care a făcut parte din acel imperiu sovietic să se proclame independente.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022